Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Αντί για το μισό μισθό, να πάρει μέτρα

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 30 Μαρτίου 2020 - 22:51
  • Comments Off

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, με αφορμή την πρόθεση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει το ήμισυ της αποζημίωσης του για την κάλυψη αναγκών κατά του κορωνοϊού, ζητά μία σειρά από ενέργειες ώστε ο Δήμος να δώσει ουσιαστική βοήθεια στην μάχη κατά του ιού.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς χειρισμούς αλλά με ανάληψη ευθυνών, όπως και ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει ασπίδα προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων του απέναντι στην πανδημία και τη λιτότητα.

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόθεση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να καταθέσει το ήμισυ της δημαρχιακής αποζημίωσής του -για δύο τουλάχιστον μήνες- υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) που θα καλύψει την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει ένας Δήμαρχος είναι

1) Να εξασφαλίσει σε επάρκεια Μέτρα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου που δίνουν την καθημερινή μάχη για όλους εμάς

2)Να πάρει μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών και των επιχειρήσεων.

3)Να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη αναγκών των μονάδων υγείας.

4)Να εφαρμόσει την τηλεργασία ώστε να προστατεύσει εργαζόμενους και πολίτες.

5) Να αυξήσει τους πόρους για την κοινωνική πολιτική και να ενισχύσει με προσωπικό τις προνοιακές δημοτικές δομές στηρίζοντας τους ανέργους που αφήνει ακάλυπτους η κυβέρνηση. 

Κύριε Δήμαρχε,

Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε και χρέος σας είναι  να ασκήσετε πραγματική διοίκηση με στοχοθεσία και περίσκεψη τούτο το δύσκολο διάστημα που δοκιμάζεται όλη η Κοινότητα, προς όφελος των συνανθρώπων μας .

Η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς χειρισμούς αλλά με ανάληψη ευθυνών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει ασπίδα προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων του απέναντι στην πανδημία και τη λιτότητα.»

ΔΗΜΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΕΡΒΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΜΙΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!