Κινητικότητα: «Φρένο» στους υπαλλήλους με αλλαγή του ποσοστού κάλυψης θέσεων

  • Απο stergios
  • 1 Δεκεμβρίου 2019 - 22:02
  • Comments Off

Χαρακτηριστικά «φρένου» στην συμμετοχή υπαλλήλων στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας έχει πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα, αυστηροποιείται το ποσοστό θέσεων που πρέπει να έχει στελεχωμένο με προσωπικό ένας φορέας (προέλευσης) προκειμένου να έχει δυνατότητα υπάλληλός του να μετακινηθεί προς άλλο φορέα. Θα πρέπει, σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, να είναι καλυμμένο με προσωπικό τουλάχιστον το 65% του συνόλου των οργανικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων νόμος απαιτεί ποσοστό κάλυψης θέσεων 50%, με εξαίρεση τους δήμους με πληθυσμό κάτω των 90.000 κατοίκων, για τους οποίους ισχύει ήδη το 65%.

Η αύξηση του ποσοστού ναι μεν μεριμνά να μην αφεθεί υποστελεχωμένος ένας φορέας στο ενδεχόμενο μαζικών αιτημάτων «φυγής» υπαλλήλων του, αλλά εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και ως εμπόδιο για υπαλλήλους που θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον.

Δείτε τις διατάξεις (άρθρο 2, παράγραφος 4) :

NOMOΣΧΈΔΙΟ

AIΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΗΜΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΣΟΣΤΑ, ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ, PROTEINOMENA, ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!