Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: » Ο Μπακογιάννης… τσουβαλιάζει προνήπια σε κοντέινερ»

Σε ανακοίνωση προχώρησε το δημοτικό σχήμα «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» όσον αφορά τους χώρους ανάπλασης στην περιοχή των Πατησίων, όπου ο Δήμος αποφάσισε να τσουβαλιάσει σε αυτούς παιδιά προνηπιακής ηλικίας μέσα σε κοντέινερ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Μπακογιάννης καταστρέφει χώρο «ανάσα ζωής» στα Πατήσια για να τσουβαλιάσει προνήπια σε κοντέινερ

Η καταστροφή μιας ανάπλασης χώρου, του παλιού εργοστασίου Μηναΐδη – Φωτιάδη, είναι για τον Μπακογιάννη ο μόνος τρόπος για να βρει χώρο για την εγκατάσταση των δομών της δίχρονης προσχολικής αγωγής για την οποία η δημοτική αρχή κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου εδώ και μια διετία και ξαφνικά τινάχτηκε για να την στήσει όπου νάνε και όπως -όπως δηλ. σε κοντέινερ!!!

Να τι έγραφε το in.gr το 2005:

«Ανάσα ζωής για την περιοχή των Κάτω Πατησίων χαρακτηρίζεται τόσο από τους κατοίκους όσο και από τον Δήμο Αθηναίων η ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου Μηναΐδη – Φωτιάδη, χώρο το οποίο παρέδωσε τη Δευτέρα στους κατοίκους η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για μία έκταση περίπου 6,5 στρεμμάτων, στην οποία έγιναν από τον Δήμο έργα ανάπλασης, με χώρους δωρεάν στάθμευσης για 150 αυτοκίνητα και 30 μοτοσικλέτες, ενώ φυτεύτηκαν 180 μεγάλα δέντρα, διαμορφώθηκε το πράσινο και κατασκευάστηκε μια σύγχρονη παιδική χαρά σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια τελετής για την παράδοση του χώρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη συγκεκριμένη περιοχή των Πατησίων που έχει -όπως είπε- πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

» https://www.in.gr/…/anaplasi-toy-palaioy…/…

Kαι τώρα τι; Προσπαθεί να πείσει ο Δήμαρχος Μπακογιάννης ότι ανάμεσα σε ένα χώρο ανάπλασης-ανακούφισης για την γειτονιά αλλά και για την Παμμακάριστο, όπου παρκάρουν ασθενείς και προσωπικό για να πάνε στο νοσοκομείο και την ανάγκη να στηθεί χώρος για το προνήπια, πρέπει να επιλεγεί το δεύτερο! Αντί να έκαναν με σοβαρότητα την δουλειά τους ΕΓΚΑΙΡΑ τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν βγει παγανιά, φυτεύοντας κοντέινερ σε αυλές σχολείων, όπως στο 8ο, το 133, το 63 Γυμνάσιο, αρπάζουν οικόπεδα απαλλοτριωμένα για χτίσιμο σχολείων(πχ 24 και Ζερβουδάκη και Δαγκλή και άλλα) και αίθουσες σχολείων εμποδίζοντας τις τελετουργίες τους.

Αλήθεια μήπως ετοιμάζει κάποιος ιδιώτης πάρκινγκ στην περιοχή; Που θα παρκάρουν 150 αυτοκίνητα, με 8 θέσεις για ΑμεΑ και 30 μηχανές;

Οι χώροι στις γειτονιές δεν μπορούν να αρπάζονται με αυτόν το τρόπο. Βρείτε τώρα χώρους για την εγκατάσταση της δίχρονης προσχολικής αγωγής βάζοντας χέρι σε ιδιώτες που κρατάνε για την δικιάς τους «αξιοποίηση» κτίρια και χώρους κατάλληλους και αρνούνται να τα δώσουν. Τι είναι υπέρτατο αγαθό; Τα κέρδη τους η οι ανάγκες για αξιοπρεπείς ΄χώρους για τα προνήπια;

Να μας βρούνε μπροστά τους παντού για να πάρουν το μήνυμα ότι τα παιδιά δεν είναι σαρδέλες για να μπαίνουν σε κοντέινερ-κονσερβοκούτια και οι γειτονιές , οι χώροι πρασίνου, τα δημοτικά δωρεάν πάρκινγκ, δεν είναι «οικόπεδα» άδεια για κοντέινερ!»

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

ΔΗΜΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]