Ζοζέπ Μπορέλ : Απαιτείται ισχυρή διεθνής απάντηση προς την Ρωσία - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

Ζοζέπ Μπορέλ : Απαιτείται ισχυρή διεθνής απάντηση προς την Ρωσία

Η κλίμακα και η σοβαρότητα των παραβιάσεων από τη Ρωσία του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου απαιτούν ισχυρή και ενωμένη διεθνή απάντηση τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μετά την έγκριση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την αναστολή των δικαιωμάτων συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ψηφοφορία δείχνει τη σαφή αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία αναφέρει ο κ. Μπορέλ και προσθέτει ότι είναι επίσης μια ισχυρή επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό και όλους τους άλλους ανθρώπους που πλήττονται από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

«Είναι καιρός η ρωσική κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο και να τερματίσει αμέσως τον παράλογο ανθρώπινο πόνο» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!