Ξεμένουν από καύσιμα οι Βρετανοί-Εξαντλήθηκαν κατά 90% τα αποθέματα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Ξεμένουν από καύσιμα οι Βρετανοί-Εξαντλήθηκαν κατά 90% τα αποθέματα

Ξεμένουν από καύσιμα οι Βρετανοί-Εξαντλήθηκαν κατά 90% τα αποθέματα

Κατάσταση γενικευμένου συναγερμού έχει προκαλέσει στη Βρετανία η έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, εξωθώντας την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον στη λήψη έκτακτων μέτρων όπως η εξαίρεση του κλάδου από τις ρυθμίσεις για τον ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, ουρές πανικόβλητων καταναλωτών παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα βενζινάδικα και αφήνουν έως και το 90% από αυτά με εξαντλημένα τα αποθέματα βενζίνης, αναγκάζοντάς τα να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε η Ενωση Λιανικής Πετρελαίου Κίνησης (PRA), που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 65% των εμπόρων βενζίνης στη Βρετανία, και ανέφερε πως ανάλογα με την περιοχή το ποσοστό των πρατηρίων που έχουν μείνει χωρίς καύσιμα κυμαίνεται από 50% έως 90%. Ανάμεσα στις εταιρείες που αναφέρουν ότι έκλεισαν ορισμένα από τα πρατήριά τους συγκαταλέγεται και ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ, εκπρόσωπος του οποίου τόνισε πως «όλα αυτά οφείλονται σε καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει στην εφοδιαστική αλυσίδα η έλλειψη οδηγών φορτηγών σε όλη τη Βρετανία, όμως λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή της».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!