Χείρα φιλίας τείνει ο Φάρατζ στον Γκρίλο ενώ κλείνει την πόρτα στην Λεπέν

Ο ηγέτης του αντι-Ε.Ε. βρετανικού κόμματος «Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου» (UKIP), το οποίο κέρδισε την πρωτιά στις πρόσφατες ευρωεκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει να επιτύχει μια συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο με το αντιθεσμικό Κίνημα Πέντε Αστέρια του Ιταλού πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο ήλθε δεύτερο στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων.

Εντός της εβδομάδας οι ηγέτες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν για να διερευνήσουν την πιθανότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Τα αντιθεσμικά κόμματα διπλασίασαν τις ψήφους τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ευρωεκλογές,  εκμεταλλευόμενα την οργή για τη λιτότητα, τη μαζική ανεργία και τη μετανάστευση.

«Συνάντησα τον Μπέπε Γκρίλο την περασμένη εβδομάδα. Ελπίζω να καταφέρουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία και το κόμμα μας να βρεθεί στο επίκεντρο των διαδικασιών του νέου Ευρωκοινοβουλίου με μια ισχυρή ευρωσκεπτικιστική ατζέντα», δήλωσε ο κ. Φάρατζ.

Η δημιουργία ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας θα ενισχύσει τη δυνατότητα των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων να μπλοκάρουν ή να προωθούν ευρωπαϊκά νομοθετήματα, θα τους παράσχει δυνατότητα χρηματοδότησης και εκπροσώπησης σε επιτροπές.

Για τη δημιουργία ομάδας χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές από τουλάχιστον επτά κράτη – μέλη της ένωσης των «28».

Το UKIP διαθέτει 24 ευρωβουλευτές, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρια 17.

Ο κ. Φάρατζ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στη χώρα του.

«Προέρχονται από μια διαφορετική πολιτική οικογένεια. Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με αυτό το κόμμα», δήλωσε ο Βρετανός λαϊκιστής – ευρωσκεπτικιστής ηγέτης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ, ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ, ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!