Βρυξέλλες: Μαχαίρωσε αστυνομικό φωνάζοντας “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”

Επίθεση σημειώθηκε στις 05:30 το πρωί στις Βρυξέλλες σε αστυνομικό. Ο δράστης φέρεται να φώναζε «Αλλάχ ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)».

Όλα έγιναν μπροστά από αστυνομικό τμήμα στην συνοικία Charbon στις Βρυξέλλες, κοντά στην Grand Place. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο λαιμό.

Ένας άλλος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο περιστατικό αντέδρασε άμεσα και πυροβόλησε το δράστη. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των Βρυξελλών. Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η κατάσταση του δράστη είναι πιο σοβαρή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζαμπόν έκανε λόγο για δειλή η ενέργεια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως οι αρχές εξετάζουν όσα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδέεται με εξτρεμιστικούς κύκλους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!