Βρήκαν μόνο του τρίχρονο αγόρι στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό

Ένα τρίχρονο αγοράκι εντοπίστηκε να περιπλανιέται ολομόναχο σε ένα χωράφι στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στο Μεξικό.

Η Αρχή αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων ανέφερε αργά χθες ότι το όνομα του παιδιού και τηλέφωνα επικοινωνίας ήταν γραμμένα στα παπούτσια του. Το παιδάκι εγκαταλείφθηκε εκεί από διακινητές μεταναστών. Συνοριοφύλακες το μετέφεραν στο τμήμα και πλέον προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του.

Το αμερικανικό δίκτου NBC News, που πρώτο μετέδωσε την ιστορία, ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε και βρισκόταν σε σύγχυση. Ίδρυμα που αναλαμβάνει την επανένωση οικογενειών, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του παιδιού.

Μόνο τον Μάρτιο, Αμερικανοί συνοριοφύλακες συνέλαβαν σχεδόν 9000 ασυνόδευτους ανηλίκους και περισσότερους από 20.000 από τον Ιανουάριο. Οι περισσότεροι ανήλικοι είναι συνήθως έφηβοι από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που ταξιδεύουν μόνοι τους προς τον Βορρά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο, είναι μικρά παιδιά που έφθασαν με έναν ενήλικα συγγενή τους ή έναν διακινητή μεταναστών. Καθημερινά καταγράφονται και αφίξεις γονέων που μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ή τα κρατάνε από το χέρι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΞΙΚΟ, ΣΥΝΟΡΑ, ΗΠΑ, ΤΡΙΧΡΟΝΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!