βρετανικό-υπαμ-η-ρωσία-αντιμετωπίζε-995438
ΚΟΣΜΟΣ | 19.07.2022 | 11:23

Βρετανικό ΥΠΑΜ: «Η Ρωσία αντιμετωπίζει επιχειρησιακά προβλήματα και καθυστερεί πολύ»

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Ρωσία παλεύει για να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας, από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, ενώ το πρόβλημα αυτό είναι ενδεχόμενο να οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

«Παράλληλα, αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα βρίσκονται οι σχεδιαστές των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των στρατιωτικών μονάδων. Έτσι, καλούνται να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο ανάπτυξης εφέδρων στο Ντονμπάς ή για την οργάνωση αμυντικών γραμμών κατά των ουκρανικών αντεπιθέσεων στο νοτιοδυτικό τομέα της Χερσώνας» όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε μία επικαιροποιημένη αναφορά του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ίσως να καταγράφει ακόμη επιτυχίες στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων, τόσο ο βαθμός εξέλιξης των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων, όσο και η προώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιθανό ότι θα εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.