βρετανία-βγάζει-τον-στρατό-με-task-force-κατ-711072
ΚΟΣΜΟΣ | 05.12.2022 | 21:09

Βρετανία: «Βγάζει» τον στρατό, με task force κατά των απεργιών

«Το μήνυμά μας είναι πως δεν είναι ώρα για απεργίες«, λέει ο Ναντίμ Ζαχάουι, ο Βρετανός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος, προς τα συνδικάτα την ώρα που – όπως αποκαλύπτει- η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον στρατό, για να ελαχιστοποιήσει τις δυσλειτουργίες στον δημόσιο τομέα.

Οι κινητοποιήσεις για αυξήσεις μισθών “θα μπλοκάρουν τις προσπάθειες κατά του πληθωρισμού και θα πλήξουν τους πιο ευάλωτους”, δήλωσε ο Ζαχάουι. «Ελλείψει συμφωνίας με τα συνδικάτα, το έθνος χρειάζεται σχέδιo έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα απεργιών από τους εργαζόμενους στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λεωφορεία, τα ταχυδρομεία, τον τομέα της υγείας και τα σχολεία.

Ερωτηθείς εάν ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες ανέφερε: ” Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσουμε την ομάδα άμεσης αντίδρασης, την οποία έχουμε δημιουργήσει πριν από αρκετά χρόνια”.

«Μέλη του στρατού θα μπορούσαν να οδηγούν για παράδειγμα, ασθενοφόρα» είπε, ενώ επεσήμανε ότι η ασφάλεια των συνόρων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.