Βρετανία: Τουλάχιστον 30 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χρήση του εμβολίου της «AstraZeneca»

Μπλόκο Ιταλίας σε 250.000 φιάλες του εμβολίου της AstraZeneca με προορισμό την Αυστραλία

Τριάντα περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της «AstraZeneca» για τον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι εδώ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA), ο αρμόδιος εποπτικός φορέας της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, χθες έκανε λόγο για 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιστατικά άλλων θρομβώσεων επί συνόλου 18,1 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των «Pfizer/BioNTech» για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με στελέχη του MHRA, ο οργανισμός συνεχίζει να πιστεύει ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου της «AstraZeneca», που η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πολύ μεγαλύτερα από τους δυνητικούς κινδύνους οι λήπτες του να παρουσιάσουν θρομβώσεις.

Ορισμένες χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της «AstraZeneca», ενώ άλλες ξανάρχισαν τη χρήση του, καθώς η έρευνα για τα σπάνια, αλλά μερικές φορές πολύ σοβαρά, περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του συνεχίζεται.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ASTRAZENECA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!