Βρετανία: Τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι μισθοί

Οι βρετανικοί μισθοί, χωρίς τα επιδόματα, σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας στο τρίμηνο μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας ίσως αποδυναμωθεί.

Ειδικότερα, η αύξηση διαμορφώθηκε στο 3,6% (σε ετήσια βάση), έναντι εκτιμήσεων για 3,5%.

Συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, η αύξηση των αμοιβών επίσης διαμορφώθηκε στο 3,4% από το 3,2%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 3,1%.

Η αύξηση των μισθών έχει επισημανθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας η οποία αναφέρει ότι ίσως χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια ως απάντηση, εάν η Βρετανία δεν μπορεί να αποφύγει το Brexit χωρίς συμφωνία.

Επίσης τα στοιχεία εμφάνισαν ότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 3,8% όπως αναμενόταν, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1975.

Ωστόσο η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε στους 28.999, που αποτελεί την χαμηλότερη από το τρίμηνο του περασμένου Αυγούστου, και οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΙΣΘΟΙ, ΑΥΞΗΣΗ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]