Βρετανία: Tα social media κάνουν τα παιδιά ψεύτες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπουν μία γενιά παιδιών σε ψεύτες, προειδοποιούν ειδικοί, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι νέοι προσπαθούν να προβάλλουν μια τέλεια εικόνα του εαυτού τους μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης υιοθετώντας τον ψεύτικο εαυτό τους στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με την Σου Χικς, επί οκτώ χρόνια επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Θηλέων (GSA) στο Μπόλτον.

«Οι έφηβοι πρέπει να μάθουν τη σημασία της προβολής του πραγματικού τους εαυτού αντί να λένε «βολικά ψέματα» προκειμένου να προχωρήσουν περισσότερο στη σταδιοδρομία τους», αναφέρει η επικεφαλής της βρετανικής ένωσης και προσθέτει:
«Οι έφηβοι τείνουν να προωθούν μία ιδεατή εικόνα του εαυτού τους στα social media όπως και στις πλατφόρμες ανταλλαγής φωτογραφιών, Instagram και Snapchat. Συνηθίζουν να καλύπτουν τυχόν ατέλειες του χαρακτήρα τους με τον κίνδυνο η συμπεριφορά αυτή να επηρεάσει άλλες πτυχές της ζωής τους. Αν συνηθίσουν όμως να εμφανίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού τους στα κοινωνικά μέσα, μπορεί να αρχίσουν να πιστεύουν ότι αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πραγματικότητα», δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα.

«Οι άνθρωποι βεβαίως θα πρέπει να βελτιώνονται, προφανώς θέλουν να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό, πράγμα που είναι καλό. Δεν θα πρέπει όμως να ντρέπονται για οποιαδήποτε κομμάτι της ζωής τους», επισημαίνει.

ΚΟΣΜΟΣ, SOCIAL MEDIA, ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΨΕΥΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!