Βρετανία: Ο στρατός ξεκινά παραδόσεις καυσίμων σε πρατήρια
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Βρετανία: Ο στρατός ξεκινά παραδόσεις καυσίμων σε πρατήρια

Ο στρατός αναλαμβάνει από σήμερα τις παραδόσεις  καυσίμων σε πρατήρια στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που προκαλούνται από τη λειψανδρία οδηγών. βυτιοφόρων.

Συνολικά 200 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην Επιχείρηση Escalin, με τους μισούς να μπαίνουν στο τιμόνι βυτιοφόρων μετά από πενθήμερη εκπαίδευση.

Οι περισσότεροι εξ αυτών θα αναπτυχθούν στο Λονδίνο και στη ΝΑ Αγγλία, όπου επικεντρώνονται πλέον τα προβλήματα με τις άδειες αντλίες και τις ουρές οχημάτων, που έχουν ξεκινήσει εδώ και 11 ημέρες.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου, χθες στα βόρεια της χώρας μόνο το 6% των πρατηρίων είχαν ξεμείνει από καύσιμα, ενώ στο Λονδίνο και στη ΝΑ Αγγλία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 22%. Συνολικά το ποσοστό ήταν 17%. Επίσης στο Λονδίνο το 18% των πρατηρίων είχε μόνο έναν τύπο καυσίμου.

Ο Σύνδεσμος καλωσόρισε μεν την ανάπτυξη στρατιωτών, εκτίμησε όμως ότι δε θα επιφέρει σημαντική διαφορά.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι η κρίση με τα καύσιμα υποχωρεί και ότι οι στρατιώτες αναπτύσσονται ως προληπτικό μέτρο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!