βρετανία-δύο-τρένα-συγκρούστηκαν-μέσ-956068
ΚΟΣΜΟΣ | 31.10.2021 | 23:26

Βρετανία: Δύο τρένα συγκρούστηκαν μέσα σε σήραγγα -13 τραυματίες (βίντεο)

Δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους μεταξύ του Αντόβερ και του Σόλσμπερι, ανακοίνωσε η αστυνομία του Γουίλτσαϊρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει περιπολικά, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας. Η Πυροσβεστική το περιέγραψε ως «μείζον περιστατικό» και είπε ότι 50 πυροσβέστες έχουν σταλεί στο σημείο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το ατύχημα σημειώθηκε στη σήραγγα Φίσερτον. Το Τμήμα Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων δήλωσε ότι «αποστέλλει επιθεωρητές στο σημείο».

Μια επιβατική αμαξοστοιχία, με αδιευκρίνιστο προς το παρόν αριθμό επιβατών, χτύπησε σε ένα αντικείμενο μέσα στη σήραγγα, εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε εν μέρει, σύμφωνα με τον ιστότοπο wiltshiretoday. Στη συνέχεια φαίνεται πως συγκρούστηκε με την άλλη αμαξοστοιχία.

Ο μηχανοδηγός έχει παγιδευτεί μέσα στο τρένο, ενώ ένας δημοσιογράφος του BBC ανέφερε ότι υπάρχουν 13 τραυματίες, αλλά κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες έχουν απεγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με την Independent, η περιοχή που βρίσκεται το τούνελ έχει επηρεαστεί από τις τεράστιες ποσότητες νερού από την καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν ο καιρός έπαιξε κάποιο ρόλο στο περιστατικό.