βρετανία-αυτός-είναι-ο-βουλευτής-που-έ-1015771
ΚΟΣΜΟΣ | 29.04.2022 | 19:13

Βρετανία: Αυτός είναι ο βουλευτής που έβλεπε πορνό στη Βουλή

Οι καταγγελίες ότι έβλεπε πορνό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της βρετανικής Βουλής οδήγησαν στην απομάκρυνση του Νιλ Πάρις από το αξίωμά του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού κόμματος.

Παράλληλα συνεχίζεται η πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό. Το όνομα του βουλευτή, που εκλέγεται στη νότια Αγγλία, έγινε γνωστό την Παρασκευή έπειτα από ημέρες εντόνων φημολογιών που ακολούθησαν την καταγγελία δύο γυναικών βουλευτών ότι είδαν συνάδελφό τους να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό.

Ο Πάρις θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων. Τη διαδικασία σε βάρος του κίνησε η ανεξάρτητη υπηρεσία καταγγελιών, γράφει η Daily Mail.

Στο μεταξύ απομακρύνθηκε από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ (whip).

Το παράπτωμα του βουλευτή, πριν ακόμη αυτός κατονομαστεί, είχε καταδικάσει ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Προφανώς είναι απαράδεκτο για τον οποιονδήποτε να κάνει κάτι τέτοιο σε χώρο εργασίας. Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε εργασία σε κάθε άκρη της χώρας, ας είμαστε ξεκάθαροι για αυτό», είπε ζητώντας να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Αλλοι συνάδελφοί του βουλευτές τον κάλεσαν να αποκαλυφθεί από μόνος του και να παραιτηθεί.

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η θέση της γενικής εισαγγελέως Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία είπε ότι ο ένοχος βουλευτής πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του. «Υπάρχει μια μικρή μειονότητα ανδρών -και μόνο ανδρών- που φέρονται σαν τα κτήνη» και φέρνουν το Κοινοβοιύλιο σε δύσκολη θέση, είπε.