Βρετανία: Αλυσίδα εστιατορίων απαγορεύει τα κινητά στους πελάτες

Για να διαφυλάξει την οικογενειακή θαλπωρή την ιερή ώρα του φαγητού, μία αλυσίδα εστιατορίων στη Βρετανία είχε την ιδέα να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα από το τραπέζι.

Πρόκειται για μία εκστρατεία διάρκειας μίας εβδομάδας που ξεκινά στα εστιατόρια «Frankie & Benny». Είναι η πρώτη αλυσίδα εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο που απαγορεύει το κινητό τηλέφωνο από τα τραπέζια στη διάρκεια των οικογενειακών γευμάτων.

Τα τηλέφωνα των γονέων θα τα παραλαμβάνει το προσωπικό του εστιατορίου και θα τα τοποθετεί σ΄ένα κουτί παπουτσιών.

«Η εκστρατεία, υπό τον τίτλο: «Καμία ζώνη τηλεφώνου» ξεκινάει αύριο. Για τα παιδιά το φαγητό θα είναι δωρεάν, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H βρετανική αλυσίδα εστιατορίων αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που δείχνει ότι, επτά στα 10 παιδιά θα ήθελαν οι γονείς τους να περνούν λιγότερο χρόνο στο κινητό και πιο πολύ χρόνο μαζί τους την ώρα του φαγητού. Επιπλέον, ένα στα δέκα παιδιά παραδέχεται ότι προσπάθησε να κρύψει τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν την προσοχή των γονιών τους. Τέλος, το 15% των παιδιών υποστηρίζει ότι ο «εθισμός» των γονιών τους δείχνει ότι τους αρέσει περισσότερο το τηλέφωνο παρά να μιλούν μαζί τους.

Η εκστρατεία ξεκινάει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος της αλυσίδας εστιατορίων δήλωσε:

«Το προσωπικό μας θα ενθαρρύνει ενεργά τους πελάτες και τιςοικογένειες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους…Εάν η πρωτοβουλία είναι επιτυχής, σίγουρα θα εξετάσουμε τρόπους για την εφαρμογή της σε πιο μόνιμη βάση».

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ, ΑΛΥΣΙΔΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!