βραζιλία-καρχαρίας-κατασπάραξε-άνδρ-923760
ΚΟΣΜΟΣ | 15.07.2021 | 11:28

Βραζιλία: Καρχαρίας κατασπάραξε άνδρα μπροστά στα μάτια των λουόμενων

Θύμα φονικής επίθεσης καρχαρία έπεσε ένας 51χρονος στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος Μαρσέλο Ρόσα Σάντος έπινε αλκοόλ με φίλους στην παραλία Πιεδάδε στην πόλη Ζαμποατάο ντος Γκουαραράπες, όταν μπήκε στη θάλασσα για να ουρήσει.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον μηχανικό Εντριάνο Γκόμες. το θύμα μπήκε στο νερό γύρω στις 2 το μεσημέρι ενώ ο ουρανός είχε γεμίσει σύννεφα και η θάλασσα ήταν κυματώδης. “Ήταν ένας φίλος μου που μπήκε στη θάλασσα με το θύμα. Ξαφνικά, είδε τον άνδρα να παλεύει. Το νερό γέμισε αίμα” επεσήμανε ο Γκόμες, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Στο σημείο υπήρχε ναυαγοσώστης, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επίθεση. Στην παραλία αυτή έχουν καταγραφεί 12 επιθέσεις από καρχαρίες.

Ο καρχαρίας έκοψε το χέρι του 51χρονου και μέρος του ποδιού του. Ο άλλος άνδρας που ήταν κοντά του βγήκε σώος και αβλαβής. Οι φίλοι του Μαρσέλο τον έβγαλαν στην αμμουδιά όπου έπεσε αναίσθητος, με σοκαρισμένους λουόμενους να παρακολουθούν το θέαμα χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε ο θάνατός του.

Στη θάλασσα, τη στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν μόνο το θύμα και ο άλλος άνδρας, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: “Καθώς η παραλία δεν έχει τουαλέτες, μπήκα στη θάλασσα να ουρήσω. Ήμουν δίπλα του με το νερό να μας καλύπτει μέχρι τη μέση μας”.

Δεν είναι γνωστό τι είδους καρχαρίας τους επιτέθηκε, ενώ ειδικοί λένε πως μάλλον ήταν ταυροκαρχαρίας ή καρχαρίας τίγρης. Στην πολιτεία Περναμπούκο όπου είναι η πόλη Ζαμποατάο ντος Γκουαραράπες έχουν καταγραφεί 62 επιθέσεις καρχαρία με 25 θανάτους από το 1992, όταν οι εργασίες στο λιμάνι διατάραξαν τις συνήθειες αναπαραγωγής και κυνηγιού των καρχαριών.