Βόρεια Κορέα VS HΠΑ: Ποια είναι πιο δυνατή σε πυραύλους και αεροπλάνα

Τα αεροπλάνα παλαιάς τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει αναλυτής με γνώση στην πολεμική δύναμη της ασιατικής χώρας.

Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι η αδυναμία των μαχητικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στον αέρα, είπε.

«Δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν πέρα από τον εναέριο χώρο τους και να καταρρίψουν το αεροπλάνο του εχθρού χωρίς να έχουν ένα τέτοιο σύστημα παροχής καυσίμων στο αεροπλάνο και δεν νομίζω η Βόρεια Κορέα το διαθέτει», δήλωσε ο Park.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 2015 ότι η Βόρεια Κορέα είχε 1.300 αεροπλάνα, κυρίως μοντέλα της σοβιετικής εποχής.

Η «τεχνολογική κατωτερότητα» του στόλου της, σημαίνει ότι οι αεροπορική άμυνα της χώρας παρέχονται ως επί το πλείστον από πυραύλους εδάφους-αέρα και αντιεροπορικού πυροβολικού, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να καταρρίψει τα υπερηχητικά των ΗΠΑ με πυραύλους εδάφους-αέρα.

«Μόλις ανιχνευθεί το αεροπλάνο, όχι μόνο το σύστημα της άμυνας από εδάφους ειδοποιείται, αλλά και τα αεροπλάνα», δήλωσε ο Park.

«Ο πύραυλος μπορεί να κατευθυνθεί προς το αεροπλάνο, ενώ τα αεροπλάνα τον προστατεύουν από τους εχθρικούς πυραύλους, καταρρίπτοντας τους».

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΚΟΡΕΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!