βίντεο-σοκ-αστυνομικοί-ξεσπάνε-με-ό-138354
ΚΟΣΜΟΣ | 17.11.2015 | 08:27

Βίντεο – σοκ: Αστυνομικοί ξεσπάνε με όλη τους τη μανία πάνω σε συλληφθέντα

Οι εικόνες από την βίαη συμπεριφορά των αστυνομικών στις ΗΠΑ έχουν γίνει πια καθημερινότητα που δεν προκαλούν και την παραμικρή αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση των δύο αστυνομικών από την περιοχή Alameda στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι συμπεριφέρονται με έναν ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο στον άνθρωπο που κατάφεραν να συλλάβουν.

Ο δράστης ονομάζεται Στάνισλαβ Πετρόφ, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την αστυνομία, είχε προηγηθεί ένα κυνηγητό με αυτοκίνητα που είχε κρατήσει επί 38 λεπτά. Μάλιστα, πριν βρεθεί να τρέχει, ο Πετρόφ είχε χάσει τον έλεγχο και είχε πέσει πάνω στο περιπολικό των δύο αστυνομικών.

Στην συνέχεια οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να τρέχουν πίσω από τον Πετρόφ, ο οποίος όταν πια σταμάτησε μάλλον κουρασμένος, έπεσαν επάνω του. Αλλά αντί να του περάσουν χειροπέδες, τον χτύπησαν όπως βλέπουμε αλύπητα, με τον έναν να τον κρατά στο έδαφος, και τον άλλον από ψηλά να τον χτυπά με απίστευτη δύναμη με το γκλομπ του.

Οι αρμόδιες αρχές της πόλης δήλωσαν έκπληκτες από την βιαιότητα της πράξης, καθώς όπως είναι εμφανές, ο δράστης δεν αντιστέκεται καν, την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί τον χτυπούν στο κεφάλι πολλές φορές με απίστευτη δύναμη. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν, είναι προφανές ότι δεν θέλουν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά να τον τιμωρήσουν για ότι είχε συμβει πριν.

Η αστυνομία πάντως σε επίσημη ανακοίνωσή της μάλλον καλύπτει τους δύο αστυνομικούς, καθώς δεν παίρνει θέση, ούτε επιβεβαιώνει αν υπάρχει διοικητικός έλεγχος εναντίον τους. Ενώ ο Πετρόφ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.