βίντεο-ντοκουμέντο-ουκρανός-νεοναζί-1002036
ΚΟΣΜΟΣ | 20.03.2022 | 14:34

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ουκρανός νεοναζί «λυγίζει» στα χέρια των Τσετσένων

Οι Τσετσένοι μαχητές κοινοποίησαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας αιχμάλωτος Ουκρανός νεοναζί να φωνάζει δυνατά το όνομα του Αχμάντ Καντίροφ, πατέρα του σημερινού Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, που δολοφονήθηκε στις 9 Μαΐου του 2004, από ισλαμιστές στο Γκρόζνι κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης για τη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο γιος του, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος ηγήθηκε της πολιτοφυλακής του πατέρα του, τον διαδέχθηκε τον Μάρτιο του 2007 ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας και έχει σπεύσει στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν απο την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Πες Αχμάτ Δύναμη»! οι Τσετσένοι καλούν τον συλληφθέντα τον οποίο φαίνεται να τον έχουν χτυπήσει. Ο νεοναζί το λέει όμως εκείνοι του ζητάνε να επαναλάβει «Πιο δυνατά». Ο στρατιώτης επαναλαμβάνει και ο μαχητής του Μπαντέρας εκτελεί.

Στη συνέχεια γράφουν οι Τσετσένοι: «Όλη η ουσία του Μπαντέρας, μόλις βρεθούν μόνοι με τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας. Η περίπτωση που τα σχόλια είναι περιττά! Αχμάτ-Δύναμη! Και σύντομα θα το καταλάβουν και οι εναπομείναντες φασίστες. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλά όλοι οι άνθρωποι του Μπαντέρας θα πρέπει να απομνημονεύσουν το σύνθημά μας».