βίντεο-ντοκουμέντο-η-στιγμή-του-βομβα-1002469
ΚΟΣΜΟΣ | 21.03.2022 | 23:53

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή του βομβαρδισμού στο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο

Τη στιγμή που το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας καταστρέφεται ολοσχερώς από οπλικά συστήματα του στρατού της Ρωσίας δείχνει βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε πως το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο χτυπήθηκε επειδή οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη πυρομαχικών. «Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως χρησιμοποιήθηκαν υψηλής ακριβείας πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει το εμπορικό κέντρο, λέγοντας ότι «υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε».

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναφέρει στο tweet του ότι «το σύστημα ζωντανής παρακολούθησης και καταγραφής δείχνει πώς τα ουκρανικά MLRS χρησιμοποιούν ένα εμπορικό κέντρο ως καταφύγιο για πυραύλους και ανεφοδιασμό».