Βγήκε και επισήμως από το πρόγραμμα διάσωσης η Ισπανία

Την επίσημη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών της το οποίο είχε υιοθετήσει την άνοιξη του 2012 από την Ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανία.

“Το σχέδιο διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM ) για την Ισπανία τερματίζεται σήμερα με επιτυχία. Από την έναρξή του ο ESM κατέβαλε 41,3 δισ. ευρώ στην ισπανική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει επιπλέον πρόγραμμα διάσωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

“Η έξοδος της Ισπανίας από το πρόγραμμα μετά από ένα χρόνο, είναι ένα εντυπωσιακό success story”, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ΕSM.

“Παρά τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ισπανία, είμαι σίγουρος ότι η στήριξη του ESM σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα επιτρέψουν στην οικονομία της χώρας να πετύχει σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη” τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

O ΕSM θα συνεργαστεί στενά με την ισπανική κυβέρνηση για να διασφαλίσει την πλήρη εξόφληση και ότι το δάνειο εξυπηρετείται εγκαίρως, όπως αναφέρεται στη δήλωση. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει καμία νέα βοήθεια από τον ESM, όπως τονίζεται.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΕ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!