Βερολίνο προς ΕΕ: Πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω κορονοϊού

Αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του νέου κινεζικού κορονοϊού ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Μετά την αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανονισμών από τις ΗΠΑ, αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο χρειάζεται τις επόμενες ημέρες μια απάντηση», δήλωσε ο Γενς Σπαν, μετά την συνάντησή του με την Γαλλίδα ομόλογό του Ανιές Μπουζέν στο Παρίσι. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ μιας έκτακτης συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα.

Οι συνέπειες της νέας επιδημίας γίνονται πάντως ήδη εμφανείς σε πολλά επίπεδα. Η διεθνής έκθεση καταναλωτικών ειδών (επίπλων, ειδών δώρων και τροφίμων) «Ambiente» που πραγματοποιείται από την ερχόμενη Παρασκευή στην Φρανκφούρτη αναμένει φέτος αισθητά λιγότερες συμμετοχές αλλά και λιγότερους επισκέπτες, εν μέρει και λόγω των περιορισμένων πτήσεων από και προς την Κίνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της έκθεσης. Ενδεικτικά, η έκθεση του 2019 είχε προσελκύσει περισσότερους από 136.000 επισκέπτες.

Σήμερα ωστόσο το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου (BfR) ανακοίνωσε ότι θεωρεί απίθανη την μετάδοση του ιού μέσω εισαγόμενων προϊόντων – ακόμη και τροφίμων – από την Κίνα. Ο σημαντικότερος τρόπος μετάδοσης παραμένει η εισπνοή σταγονιδίων, επισήμανε το Ινστιτούτο.

Σε ό,τι αφορά τους δέκα από τους δώδεκα ασθενείς της Γερμανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Βαυαρία, το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε ότι όλοι εξακολουθούν να είναι φορείς του ιού και για αυτό δεν συζητείται προς το παρόν το ενδεχόμενο να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ακόμη και αν είναι σε καλή κατάσταση. Ο πρόεδρος της κρατιδιακής Υγειονομικής Υπηρεσίας Αντρέας Τσαπφ τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σε θέση να διακινδυνεύσει καμία σχετική πρόγνωση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΕ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!