Βερολίνο: Κρατική διαφήμιση για τη μάσκα προκαλεί αντιδράσεις (φωτο)

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με μάσκα δείχνει στον θεατή το μεσαίο δάχτυλο! Αυτή η είναι διαφημιστική εκστρατεία στο Βερολίνο. «Ανυψωμένο δείκτης για όλους χωρίς μάσκα».

Ένα νέο μοτίβο από μια κοινή εκστρατεία από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερουσίας του Βερολίνου και την τουριστική εταιρεία μάρκετινγκ Visit Berlin προκαλεί σύγχυση. Διαφημίζει μεν τη συμμόρφωση με τους κανόνες αλλά η εικόνα δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα που τεντώνει το μεσαίο δάχτυλό της προς τον θεατή.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Ο ανυψωμένος δείκτης για όλους χωρίς μάσκα. Συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες.» Ένα λάθος; Όχι, δήλωσε την Τρίτη ο Christian Tänzler, εκπρόσωπος του Visit Berlin, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το τουριστικό μάρκετινγκ στην πρωτεύουσα. Η αντίφαση είναι σκόπιμη. «Αυτό γίνεται επίτηδες…», αναφέρει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου στην πανδημία, δείχνει το δάχτυλό της επειδή η υγεία της κινδυνεύει από εκείνους που δεν ακολουθούν τους κανόνες. Ο σκοπός ήταν να προσελκύσει την προσοχή.

«Και πετύχαμε», είπε ο Tänzler. Η διαφήμιση εμφανίστηκε αρχικά την Τρίτη σε μια καθημερινή εφημερίδα του Βερολίνου, αλλά το μοτίβο εξαπλώθηκε γρήγορα στα κοινωνικά μέσα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΜΑΣΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!