Βενεζουέλα: Αυξήσεις 40% σε κατώτατο μισθό και συντάξεις το 2018

Σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο, αυτή τη φορά κατά 40%, προχωράει η Βενεζουέλα. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο κατά το τελευταίο  τηλεοπτικό διάγγελμα του 2017. Μαζι με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν κατά το ίδιο ποσοστό και οι συντάξεις, αλλά και ο αριθμός των κουπονιών τροφίμων που παίρνει κάθε οικογένεια. Παράλληλα ο πρόεδρος Μαδούρο έκανε λόγο για ένα νέο «νομισματικό σύστημα» της χώρας, από τον Ιανουάριο, που θα εγγυηθεί τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη.

Κατά την ομιλία του ο Ν. Μαδούρο επιτέθηκε στην ΗΠΑ για τον «οικονομικό πόλεμο» που κάνουν στην χώρα του, κατηγορώντας τες για σαμποτάζ στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας και επιθέσεις στο νόμισμά της.

Πάντως, σύμφωνα με οικονομολόγους  με την μεγάλη αυτή αύξηση η κυβέρνηση θα επιδεινώσει τον ήδη μεγάλο πληθωρισμό της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2017, οι τιμές των προϊόντων ανέβηκαν κατά 1.369%, ενώ υπολογίζεται  ότι στο τέλος του έτους η αύξηση θα έφθανε σε 2.000%!

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΔΟΥΡΟ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, 40%, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!