βέμπερ-για-ερντογάν-δεν-επιτρέπουμε-ν-1064640
ΚΟΣΜΟΣ | 30.08.2022 | 23:10

Βέμπερ για Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν όσοι βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας

Στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφερόμενος στην ανάγκη τήρησης της αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό, αλλά και του σεβασμού των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΕΛΚ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στην έδρα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε:

«Από την μία υπάρχει, ασφαλώς, η αλληλεγγύη, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε σαφείς με όσους δεν σέβονται τους νόμους και τους κανόνες μας και να καταπολεμήσουμε την παράτυπη μετανάστευση.

Είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σε όλες τις περιπτώσεις, τους περασμένους μήνες, η Ευρώπη έδειξε αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των συνόρων της. Στη Λευκορωσία, ο Λουκασένκο προσπάθησε να μας εκβιάσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε αποφασιστικότητα με τον Ερντογάν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μπλοκάροντας τους παράτυπους μετανάστες και την προσπάθεια εκβιασμού. Ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το έκανε με την περίπτωση της Μελίγια και το Μαρόκο. Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν όσοι βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας».