Categories: Κόσμος

Βέλγιο-Covid-19: Επιστροφή στην τηλεργασία και μάσκες παντού

Η χρήση μάσκας επεκτείνεται παντού και η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική, για όσους εργαζόμενους μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας στο Βέλγιο, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Από την Δευτέρα, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται με τηλεργασία τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τρεις ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Αυτό ισχύει τόσον στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. «Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε μαζί», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός.

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους, από την ηλικία των 10 ετών και πάνω, σε όλους τους δημόσιους χώρους: τα μέσα μεταφοράς, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις εκδηλώσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι τώρα, στους πολιτιστικούς χώρους οι επισκέπτες μπορούσαν να αφαιρούν τη μάσκα τους, δεδομένου ότι στην είσοδο ελεγχόταν το υγειονομικό πάσο τους.

Η χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού θα επεκταθεί σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, ακόμη και στις χριστουγεννιάτικες αγορές (εφόσον παρίστανται πάνω από 50 άτομα σε κλειστό χώρο και πάνω από 100 σε ανοιχτό), στους πολιτιστικούς χώρους και στα εστιατόρια-μπαρ, ακόμη και εάν φιλοξενούν ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Το συντομότερο δυνατόν και «σε εθελοντική βάση» θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον δοθεί η έγκριση τη βελγικών ρυθμιστικών αρχών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) που επί του παρόντος μελετά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στα παιδιά.

«Κατανοώ πολύ καλά τον εκνευρισμό (…) Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επιφυλακή, όλοι μαζί, για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους γύρω μας, ώστε η κατάσταση να παραμείνει ανεκτή για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε ο Ντε Κρόο.

«Δεν είναι εύκολο να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις, αλλά αυτό που αποφασίσαμε είναι το ελάχιστο. Βιώνουμε μια έκρηξη των μολύνσεων επί του παρόντος», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρίκε.

Το Βέλγιο κατέγραφε περίπου 10.300 νέες μολύνσεις σε ημερήσια βάση την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 41 νέοι θάνατοι ενώ περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων πάνω από το 25% σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.


Recent Posts

Ποιοι βγαίνουν «εκτός» επιδότησης για ρεύμα & φυσικό αέριο

Εκτός ενισχύσεων μένει το κοινόχρηστο ρεύμα στις πολυκατοικίες, αλλά και το ρεύμα των εξοχικών, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός επιδότησης…

6 λεπτά ago

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας

Κλειστά τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας   Εξαιτίας των αυτοψιών και των ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια των Μηχανικών στα κτίρια…

28 λεπτά ago

Τα «μαθηματικά» του Μπακογιάννη: Ίδιο κόστος & τα 170 & τα 17 λεπτά

Απαντήσεις προσπάθησε να δώσει για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε και τη…

58 λεπτά ago

“Ξεπαρθενών”: Τι λένε οι φύλακες αρχαιοτήτων για την ταινία με το σεξ στην Ακρόπολη

  Τι λένε οι φύλακες αρχαιοτήτων για την ταινία με το σεξ στην Αντιδράσεις για την ταινία με σεξ «Ξεπαρθενών»:…

1 ώρα ago

Ράδιο Αρβύλα: Πώς τους υποδέχτηκε το Twitter για τη… “σιωπή”

Επέστρεψαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες οι Ράδιο Αρβύλα, χωρίς φυσικά τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μετά το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε με…

1 ώρα ago

Τροχαίο στην Αθηνών Θεσσαλονίκης: Τρεις οι νεκροί

Νέο τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας με τον θάνατο δύο νεαρών και μίας κοπέλας. Το τροχαίο δυστύχημα…

2 ώρες ago