βασίλισσα-ελισάβετ-στο-κοινοβούλιο-σ-1069742
ΚΟΣΜΟΣ | 14.09.2022 | 09:20

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο κοινοβούλιο σήμερα η σορός της

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο όπου θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα για λαϊκό προσκύνημα, μεχρι την ημέρα της κηδείας της στις 19 Σεπτεμβρίου

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, μαζί με τον πατέρα τους βασιλιά Κάρολο Γ’, θα συνοδεύσουν σήμερα το απόγευμα το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ με τα πόδια, σε μία συγκινητική πομπή που θα ξυπνήσει στην οικογένεια μνήμες απο το τελευταίο «αντίο» στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής, θα ηχούν κανονιοβολισμοί στο Hyde Park από το Βασιλικό Πυροβολικό, ενώ το Big Ben θα ηχεί πένθιμα. Στη συνέχεια και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να περάσουν από το φέρετρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανία, με τις αρχές του Λονδίνου να εφαρμόζουν μία τεράστια αστυνομική επιχείρηση.

Ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθήσουν το φέρετρο με τα πόδια καθώς θα κάνει το ταξίδι του μπροστά σε χιλιάδες πενθούντες που θα έχουν κατακλύσει το Λονδίνο, στη μεγαλύτερη μαζική συγκέντρωση στη βρετανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα υποστηρίξουν τον Κάρολο περπατώντας μαζί του πίσω από το φέρετρο της Βασίλισσας καθώς θα μεταφέρεται στο Παλάτι του Γουέστμινστερ για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ξυπνώντας σπαρακτικές μνήμες από τους έφηβους πρίγκιπες στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η πομπή θα μοιάζει τρομακτικά με τις φωτογραφίες του Ουίλιαμ σε ηλικία 15 ετών και του Χάρι σε ηλικία 12 ετών να περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, μπροστά σε ένα κοινό δισεκατομμυρίων το 1997.

Η πομπή θα αναχωρήσει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 2.22 μ.μ (τοπική ώρα) με άμαξα τελετουργικής μονάδας του Βρετανικού Στρατού. Η πορεία θα περπατήσει σιωπηλά χωρίς μουσική, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα σχηματιστούν τιμητικές φρουρές.

Στις 3 μ.μ., το φέρετρο θα φτάσει στη Βόρεια Πύλη της Αίθουσας του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι θα πραγματοποιήσει λειτουργία περίπου 20 λεπτών πριν ανοίξει η Αίθουσα του Γουέστμινστερ για το κοινό στις 5 μ.μ.

Θα πραγματοποιηθεί 24ωρη αγρυπνία και η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα όλο το 24ωρο μέχρι τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Η ουρά αναμένεται να εκτείνεται για 8 χιλιόμετρα, απαιτώντας έως και 30 ώρες για να φτάσει στο μπροστινό μέρος. Εγκαταστάσεις πρόνοιας όπως τουαλέτες και βρύσες, έχουν τοποθετηθεί σποραδικά κατά μήκος της διαδρομής.

Πλήθος κόσμου έχει ήδη αρχίσει να κάνει ουρές, με τις αρχές του Λονδίνου να θέτουν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στην ιστορία της Βρετανίας καθώς θα παρευρεθούν αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο.