βασίλισσα-ελισάβετ-κληρικός-αποκάλυ-21010
ΚΟΣΜΟΣ | 22.09.2022 | 07:38

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κληρικός αποκάλυψε όσα του είπε πριν το θάνατό της

Ο ιερομόναχος Iain Greenshields, συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, γευμάτισε και δείπνησε με την 96χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την πριγκίπισσα Άννα την Κυριακή πριν από το θάνατο της και αυτά που τον εντυπωσίασαν ήταν η αίσθηση του χιούμορ και η μνήμη της, που έμεναν απαράλλαχτα σε όλη τη ζωή της.

«Ήταν μια φανταστική επίσκεψη. Η μνήμη της ήταν απολύτως εκπληκτική και ήταν πραγματικά γεμάτη κέφι», είπε στους Times .

Αποκάλυψε μάλιστα όσα του ανέφερε σχετικά με την πίστη. Μιλώντας στο ABC News, ο Iain Greenshields είπε ότι η χριστιανική πίστη της βασίλισσας ήταν ακλόνητη και τα 70 χρόνια της βασιλείας της. «Στην αρχή της βασιλείας της είχε πει ότι θα ζητούσε από τον Θεό σοφία. Κι αυτό έκανε σε όλη της τη ζωή. Κι όταν της μιλούσα για την πίστη της, ήταν που μου είπε ότι δεν είχε μετανιώσει καθόλου».

Ο ιερέας πρόσθεσε ότι η Βασίλισσα είχε μεγάλη δύναμη, αλλά τη χρησιμοποιούσε με τρόπο που ήταν «ωφέλιμος για τους άλλους».

O Iain Greenshields αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν 96 ετών και εμφανώς αδύναμη, μεταμορφωνόταν σε «άλλο άνθρωπο» μόλις άρχιζε να μιλάει. «Κάποιος του οποίου η μνήμη ήταν εξαιρετική, κάποιος που ήξερε τα πάντα για σένα, οπότε είχε κάνει την εργασία της».

Όσο για την είδηση του θανάτου της είπε πως: «Έμοιαζε απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι η γυναίκα που ήταν τόσο ενεργή, τόσο ζωντανή, τόσο ελκυστική, ήταν ξαφνικά, νεκρή και μακριά μας». Τον σόκαρε το γεγονός πως ήταν βαριά άρρωστη καθώς το Σαββατοκύριακο φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση.