βασιλιάς-σουηδίας-κρυφή-ζωή-με-άγρια-π-972633
ΚΟΣΜΟΣ | 18.12.2021 | 10:15

Βασιλιάς Σουηδίας: Κρυφή ζωή με άγρια πάρτι σε υπόγεια κλαμπ & εξωσυζυγική σχέση με τραγουδίστρια

Το σκάνδαλο για την πλούσια ερωτική ζωή του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου της Σουηδίας ξέσπασε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το αποκαλυπτικό βιβλίο «The Reluctant Monarch» και συνεχίζει να προκαλεί «πονοκεφάλο» στη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας – Οι φωτογραφίες με γυμνά κορίτσια, το υπόγειο στριπ κλαμπ μαφιόζου στη Στοκχόλμη και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών

Το 2010 ξέσπασε σκάνδαλο στη Σουηδία όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Reluctant Monarch» για την άγνωστη ερωτική ζωή του φαινομενικά άψογου βασιλιά Κάρολου Γουσταύου. Εκείνος είχε αρκεστεί σε μια λιτή δήλωση όπου ανέφερε πως «ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα και να προχωρήσουν μπροστά καθώς όσα έγιναν συνέβησαν πριν πολλά χρόνια»…

Όμως, στην πλατφόρμα Acast μια νέα σειρά podcast έξι επεισοδίων υπό τον τίτλο «Motive» έρχεται να ταράξει και πάλι τον ύπνο του 75χρονου μονάρχη καθώς οι τρεις συγγραφείς του βιβλίου, Thomas Sjoberg, Deanne Rauscher και Tove Meyer περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια πώς οδηγήθηκαν στην συγγραφή της άκρως αποκαλυπτικής βιογραφίας του μονάρχη.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ήταν πολύ συμπαθής στον λαό του όπως και όλη η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας. Αγαπούσε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και θεωρήθηκε πρωτοπόρος ως μονάρχης όταν ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει η νομοθεσία για την διαδοχή, ώστε να τον διαδεχθεί η πρωτότοκη κόρη του, πριγκίπισσα Βικτώρια και όχι ο μοναχογιός του, πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος. Όμως, το 2010 σύννεφα σκέπασαν το παλάτι μετά την κυκλοφορία του επίμαχου βιβλίου που δίχασε τους Σουηδούς, με τους μισούς να τάσσονται υπέρ του βασιλιά και τους άλλους μισούς να δηλώνουν απέχθεια με τις αποκαλύψεις για τον μονάρχη.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Σουηδός βασιλιάς, παντρεμένος επί 45 χρόνια με την βασίλισσα Σίλβια και πατέρας τριών παιδιών, διατηρούσε επί χρόνια την δεκαετία του ’90 εξωσυζυγική σχέση με την διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Καμίλα Χένεμαρκ ενώ τις νύχτες μαζί με φίλους του αριστοκράτες επισκεπτόταν υπόγεια στριπ κλαμπ και απολάμβανε την παρέα νεαρών στριπτιζέζ. Μάλιστα, το βιβλίο αναφέρει πως ο Σουηδός γαλαζοαίματος συμμετείχε σε άγρια πάρτι με σεξ, τα οποία συχνά διοργάνωνε διαβόητος μαφιόζος, ιδιοκτήτης ενός εκ των κλαμπ που σύχναζε ο βασιλιάς στη Στοκχόλμη.

Στο σεξ κλαμπ μαφιόζου στη Στοκχόλμη σύχναζε ο Σουηδός βασιλιάς

Στο πλευρό του μονάρχη στα νυχτοπερπατήματα και στις εξωσυζυγικές περιπέτειες στεκόταν ως «αρωγός» και «συμπαραστάτης» οι μυστικές υπηρεσίες της Σουηδίας, που φρόντιζαν να καλύπτουν κάθε αποδεικτικό στοιχείο που θα μπορούσε να αποκαλύψει την κρυφή ζωή του βασιλιά ενώ παράλληλα, πίεζαν τα κορίτσια που είχαν συνευρεθεί μαζί του να παραδώσουν τυχόν «ύποπτες» φωτογραφίες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την φήμη του οικογενειάρχη βασιλιά.

Ο Μίλε Μάρκοβιτς, μαφιόζος και ιδιοκτήτης νυχτερινού κλαμπ στη Στοκχόλμη, αναφέρει στο βιβλίο πως ήθελε να έχει τον βασιλιά πελάτη στο κατάστημά του καθώς έτσι η αστυνομία δεν έκανε εφόδους. Ο ίδιος, που δεν βρίσκεται πια εν ζωή, είχε αποκαλύψει ότι είχε στην κατοχή του φωτογραφίες του Σουηδού βασιλιά με γυμνά κορίτσια, οι οποίες είχαν τραβηχτεί την δεκαετία του ’80 σε ένα από τα σεξ κλαμπ που είχε στην ιδιοκτησία του. Στο βιβλίο μιλούν αρκετά από τα κορίτσια που «διασκέδαζαν» τον βασιλιά και υποστηρίζουν ότι εκείνος και οι πλούσιοι φίλοι του τους υπόσχονταν να τις βοηθήσουν για να κάνουν καριέρα στο μόντελινγκ με αντάλλαγμα «να τους κάνουν ό,τι ζητήσουν»…

Camilla_Henemark1

Δεκατέσσερις από τις σελίδες του βιβλίου είναι αφιερωμένες στην εξωσυζυγική σχέση του Κάρολου Γουσταύου με την 57χρονη σήμερα διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Καμίλα Χένεμαρκ. Η ίδια, όταν μετά την κυκλοφορία του βιβλίου ρωτήθηκε για την μυστική σχέση της με τον μονάρχη, δεν διέψευσε την πληροφορία, αλλά αρκέστηκε να πει πως «ο δικηγόρος της την συμβούλευσε να μην σχολιάσει την είδηση».

Η βασίλισσα Σίλβια γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση του βασιλιά, αλλά, όπως αναφέρει το βιβλίο, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αφού εκείνος ήταν ερωτευμένος σαν έφηβος και σκεφτόταν να πάρει την ερωμένη του και να εξαφανιστούν σε ένα μακρινό νησί με προτίμηση το νησί του Μάρλον Μπράντο στην Γαλλική Πολυνησία.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ανήλθε στο θρόνο το 1973 μετά τον θάνατο του παππού του, βασιλιά Γουσταύου Αδόλφου του ΣΤ’. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Γουσταύος Αδόλφος δούκας του Βαστερμπότεν σκοτώθηκε το 1947 σε αεροπορικό δυστύχημα στη Δανία, όταν εκείνος ήταν βρέφος. Το 1976 παντρεύτηκε την Γερμανίδα Σίλβια Σόμερλαθ, την οποία γνώρισε το 1972 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, όπου εκείνη εργαζόταν για την καμπάνια των Αγώνων. Ο 75χρονος Κάρολος Γουσταύος και η 77χρονη Σίλβια έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την 44χρονη διάδοχο του θρόνου, πριγκίπισσα Βικτώρια, τον 42χρονο πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο και την 39χρονη πριγκίπισσα Μαντλέν. Το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας έχει οκτώ εγγόνια.