βάση-drones-φτιάχνει-ο-ερντογάν-στα-κατεχόμ-525629
ΚΟΣΜΟΣ | 01.06.2021 | 11:04

Βάση drones φτιάχνει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα- Φτιάχνει και ναυτική βάση;

Βάση drones φτιάχνει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα- Φτιάχνει και ναυτική βάση;

Σε μόνιμη αεροπορική βάση στην οποία θα εγκατασταθούν τα τουρκικά μη εξοπλισμένα και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μετατρέπει ο Ερντογάν το στρατιωτικό παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Τα τουρκοκυπριακά μέσα αναμεταδίδουν προχθεσινή είδηση του τουρκικού CNNTürk πως η νέα βάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο, θα λειτουργήσει στις 20 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου στις εκδηλώσεις για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Το δημοσίευμα, όπως επισημαίνει και το “Βήμα”  αναφέρει ότι η απόφαση της Τουρκίας για ίδρυση βάση με μη εξοπλισμένα και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κύπρο, λήφθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων με τη Λιβύη, πριν δύο χρόνια.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι μετά τη μετατροπή της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο σε λειτουργική βάση για εξοπλισμένα και μη εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Τουρκία θα ιδρύσει και μόνιμη ναυτική βάση για τα πολεμικά της πλοία στην κατεχόμενη Κύπρο. Μέχρι σήμερα, τα τουρκικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αλλά έχει έρθει αρκετές φορές στην ημερήσια διάταξη η ανέγερση σύγχρονης ναυτικής βάσης ανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.