β-κορέα-δοκιμή-στρατηγικών-πυραύλων-637112
ΚΟΣΜΟΣ | 13.10.2022 | 09:15

Β. Κορέα: Δοκιμή στρατηγικών πυραύλων

Β. Κορέα: Σε ακόμα μία δοκιμή όπλων, προχώρησαν οι Βορειοκορεάτες, αυτή τη φορά δύο στρατηγικών πυραύλων Κρουζ μεγάλου Βεληνεκούς, με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχή επίδειξη της δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεών του να προχωρήσουν σε πλήγματα με πυρηνικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το Ασιατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δοκιμές όπλων – ρεκόρ για φέτος, όπου όμως αύξησαν τις ανησυχίες πως η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει στην πρώτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017 και έβδομη συνολικά αλλά και επέτειναν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Υπό την προσωπική επίβλεψη του ηγέτη της χώρας Κιμ πραγματοποιήθηκε η δοκιμή χθες Τετάρτη 12\10. Το KCNA τόνισε πως πως διένυσαν πάνω από 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα, συμπληρώνοντας πως έπληξαν τους στόχους τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της εγγράφονταν σε γυμνάσια για τη χρήση «τακτικών πυρηνικών» όπλων, προσομοίωναν πυρηνικό πλήγμα στη Νότια Κορέα.

Ενώ Ο κ. Κιμ εξέφρασε τη «μεγάλη εκτίμησή του για τις υψηλές δυνατότητες αντίδρασης των δυνάμεών μας» που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση πυρηνικών όπλων, πρόσθεσε το KCNA. Η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν άλλη μια σαφής προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της Πιονγκγιάνγκ, συμπλήρωσε.