τζίλιαν-άντερσον-θα-καταγράψει-τις-φα-1131294
ΚΟΣΜΟΣ | 02.02.2023 | 07:43

Τζίλιαν Άντερσον: Θα καταγράψει τις φαντασιώσεις των γυναικών στο σεξ – «Πείτε μου τα φετίχ σας»

H Τζίλιαν Άντερσον προσκαλεί γυναίκες από όλο τον κόσμο να της γράψουν, προκειμένου να αφηγηθούν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.

Η 54χρονη που υποδύεται μία σεξοθεραπεύτρια και μητέρα του κεντρικού ήρωα της σειράς «Sex Education», έχει ως απώτερο στόχο να καταγράψει τη σεξουαλικής ζωή των γυναικών από όλο τον κόσμο.

Εμπνευσμένο από το επαναστατικό μπεστ σέλερ της Νάνσι Φράιντεϊ «Ο μυστικός μου κήπος», του 1973, μια συλλογή από γυναικείες φαντασιώσεις μέσα από επιστολές, κασέτες και προσωπικές συνεντεύξεις, η Άντερσον συγκεντρώνει επιστολές που θα δημοσιευτούν ανώνυμα σε ένα βιβλίο που στοχεύει να είναι ένα «εκτεταμένο και αποκαλυπτικό πορτρέτο της γυναικείας σεξουαλικότητας και του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα».

Η Άντερσον είπε ότι για πολλές γυναίκες, «οι βαθύτεροι, πιο οικείοι φόβοι και φαντασιώσεις παραμένουν κλειδωμένα μέσα μας, μέχρι να έρθει κάποιος με το κλειδί».

Σε άρθρο της στη Guardian, η Τζίλιαν Άντερσον έγραψε:

“Θέλω γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και όλους εσάς που ταυτίζεστε εγγενώς ως γυναίκες τώρα – queer, ετεροφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, non-binary, τρανσέξουαλ, πολυσυντροφικοί– όλοι εσείς, μεγάλες και μικρότερες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία σας, παντρεμένες ή ελεύθερες ή άλλο, να μου γράψετε και να μου πείτε τι σκέφτεσαι όταν ακούτε τη λέξη σεξ.

Είτε το κάνετε μόνες σας είτε με σύντροφο, είτε με περισσότερους από έναν. Πείτε μου. Φαντασιώσεις, απογοητεύσεις, εξερευνήσεις, το “απαγορευμένο”, ήχους, φετίχ, ενοχές.

Πενήντα χρόνια μετά, τα όρια έχουν διαγραφεί, όχι περισσότερο από τη δική μας σεξουαλικότητα: BDSM, η σύγχρονη έννοια του φύλου κ.λπ., τα πάντα είναι επιτρεπτά. Είναι οι γυναίκες ακόμα στο σιωπηλό σεξ;».