Τζεφ Μπέζος: Βγάζει σε δημοπρασία τα πρώτα εισιτήρια για τουριστική διαστημική πτήση

Εκτοξεύεται στις 20 Ιουλίου, το πρώτο επανδρωμένο, διαστημικό σκάφος New Shepard, το οποίο προορίζεται για διαστημικό τουρισμό – Έως τις 19 Μαΐου η αρχική δημοπρασία του μοναδικού πρώτου εισιτηρίου

 Το πρώτο του διαστημικό εγχείρημα θα πραγματοποιήσει ο δισεκατομμυριούχος, αφού η εταιρεία του Blue Origin θα εκτοξεύσει, στις 20 Ιουλίου, το πρώτο επανδρωμένο, διαστημικό σκάφος New Shepard, το οποίο προορίζεται για διαστημικό τουρισμό.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα πλατφόρμα για την πώληση εισιτηρίων, η εταιρεία αναμένεται να δημοπρατήσει μία θέσει κατά την πρώτη πτήση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες με τους αστροναύτες.

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου και οι προσφορές μπορούν να φτάσουν τα 50.000 δολάρια – με την εταιρεία να απαιτεί πρόσθετες πληροφορίες αναγνώρισης και 10.000 δολάρια εγγυητική. Στη συνέχεια, από τις 19 Μαΐου και μετά, η Blue Origin θα πραγματοποιήσει μια δημόσια διαδικασία υποβολής προσφορών – πριν από μια τελική ζωντανή διαδικτυακή δημοπρασία στις 12 Ιουνίου.

Το New Shepard έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως και έξι άτομα τη φορά, για μια βόλτα στην άκρη του διαστήματος, με τις κάψουλες σε προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις να φτάνουν στο υψόμετρο σημείο των 340.000 ποδιών. Η κάψουλα διαθέτει τεράστια παράθυρα για να δώσει στους επιβάτες θέα, περνώντας λίγα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα πριν επιστρέψει στη Γη.

Η Blue Origin έχει πετάξει τον πύραυλο και την κάψουλα περισσότερες από δώδεκα φορές μέχρι σήμερα χωρίς πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής πτήσης τον περασμένο μήνα στην εγκατάσταση της Blue Origin στην έρημο του Τέξας.

Η ανακοίνωση της Blue Origin έρχεται στην 60η επέτειο της πτήσης Mercury-Redstone 3, η οποία μετέφερε τον αστροναύτη Alan Shepard στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση των ΗΠΑ το 1961, ενώ η 20η Ιουλίου θα σηματοδοτήσει την 52η επέτειο από την προσσελήνωση του Apollo 11.

πηγή: newmoney.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΤΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]