Κυριακή
4
Ιούνιος
Back

Τυνησία: Αποπέμφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας – Αίρεται η βουλευτική ασυλία της Βουλής

Tαραχές έχουν ξεσπάσει από εχθές το βράδυ στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα, από την απόφαση του προέδρου της χώρας να αποπέμψει τον πρωθυπουργό και να κλείσει τη Βουλή για τριάντα ημέρες.
Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Τύνιδας επικροτώντας την απόφαση του προέδρου της χώρας, Κάις Σάγεντ, να αποπέμψει την κυβέρνηση και να κλείσει τη Βουλή της Τυνησίας.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως αίρεται η βουλευτική ασυλία του συνόλου του Κοινοβουλίου και θα υπάρξουν διώξεις για διαφθορά και εκτενείς έρευνες για όλες τις καταγγελίες μελών της κυβέρνησης.

Γύρω από το Κοινοβούλιο έχουν παραταχθεί δυνάμεις του στρατού που απαγόρευσαν την είσοδο στον πρόεδρο της Βουλής και ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, του Ενάχντα.

Ο Ρασίντ Γανούσι έκανε λόγο για πραξικόπημα από την πλευρά του προέδρου της χώρας και κάλεσε τους φανατικούς ισλαμιστές να βγουν στους δρόμους.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις έφεραν και ένταση, με πετροπόλεμο ανάμεσα σε διαδηλωτές και χημικά από την αστυνομία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!