twitter-διαψεύδει-τα-δημοσιεύματα-περί-απολ-974783
ΚΟΣΜΟΣ | 31.10.2022 | 12:45

Twitter: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί απολύσεων o Μασκ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί απολύσεων εργαζομένων έως το τέλος του μήνα για να αποφύγει τις αποζημιώσεις, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μασκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την Πέμπτη την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων, ζήτησε από τους διευθυντές να φτιάξουν λίστες με τα μέλη της εταιρείας που θα μπορούσαν να απολυθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι New York Times, είχαν αναφέρει ότι η μείωση του προσωπικού θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με την Washington Post, οι μειώσεις θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στο 50% του εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο η απάντηση του Μασκ του σε χρήστη του Twitter που ρώτησε για τις απολύσεις, ήταν: «Αυτό είναι ψευδές».

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει ήδη απολύσει μεγάλο μέρος της ηγετικής ομάδας του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του επικεφαλής των οικονομικών και δύο ανώτερων νομικών υπαλλήλων. Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter για τον αριθμό των fake λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Εντούτοις, παρόλο που ο Μασκ διαψεύδει τα σενάρια περί απολύσεων, το τελευταίο διάστημα έχει δηλώσει ότι στις προτεραιότητές του είναι να επικεντρωθεί στο «βασικό προϊόν».

To Twitter θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων των χρηστών του, όπως ανέφερε χθες σε μία ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη του συνολικού ελέγχου της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ασκεί σημαντική δημόσια επιρροή.

“Το σύνολο της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων αναθεωρείται τώρα”, ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές που ενδεχόμενα θα γίνουν.