τσελίκ-ατέλειωτα-τα-εγκλήματα-που-διέ-653833
ΚΟΣΜΟΣ | 31.10.2022 | 19:47

Τσελίκ: Ατέλειωτα τα εγκλήματα που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο

Μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ προέβη σε δηλώσεις για τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και επανήλθε στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας όχι μόνο την Ελλάδα, την ελληνική ακτοφυλακή και την επαναπροωθήσε αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».