τσεχία-θα-συμμετάσχει-με-νέο-όνομα-στη-1136974
ΚΟΣΜΟΣ | 14.02.2023 | 02:00

Τσεχία: Θα συμμετάσχει με νέο όνομα στη φετινή Eurovision

«Φωτιά» έχουν πάρει οι προετοιμασίες για τον 67o διαγωνισμό της Eurovision έχουν ήδη ξεκινήσει. Η λίστα με τα διαγωνιζόμενα τραγούδια συμπληρώνεται σταδιακά, η Τσεχία ανακοίνωσε πως θα κάνει μια αλλαγή στη φετινή της υποψηφιότητα.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος τύπου της χώρας, Αχμάντ Αλλούν ανακοίνωσε πως η Τσεχία θα εμφανιστεί στον διαγωνισμό τραγουδιού με το όνομα Czechia και όχι Czech Republic, όπως ήταν μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για μια απόφαση που έχει ληφθεί από το 2016 και θα ισχύει σε κάθε διεθνή οργάνωση, όπου θα λαμβάνει συμμετοχή η χώρα. Από το 2022 η Τσεχία εμφανίζεται με το εν λόγω όνομα και από τον ΟΗΕ.

Την Τσεχία φέτος θα εκπροσωπήσει το γυναικείο συγκρότημα «VESNA», με το τραγούδι «My Sister’s Crown». Πρόκειται μάλιστα, για φαβορί, αφού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων για τη νίκη.

Αν και ένας από τους βασικούς κανόνες του διαγωνισμού απαγορεύει ρητά τους στίχους σχετικά με πολιτικά θέματα, το εν λόγω κομμάτι αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης προς την Ουκρανία, μετά τον πόλεμο που δέχεται από τη Ρωσία.