τρόμος-σε-πτήση-σκορπιός-τσίμπησε-γυν-1176153
ΚΟΣΜΟΣ | 09.05.2023 | 19:39

Τρόμος σε πτήση: Σκορπιός τσίμπησε γυναίκα

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μία γυναίκα στην Ινδία σε πτήση  της «Air India» καθώς ένας «λαθρεπιβάτης» και συγκεκριμένα ένας σκορπιός την τσίμπησε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση.

Το περιστατικό σύμφωνα με την εφημερίδα Bild συνέβη στο Airbus A319 που πραγματοποιούσε την πτήση εσωτερικού από την πόλη Ναγκπούρ στη Βομβάη. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 21:14, ωστόσο λίγο πριν την προσγείωση οι κραυγές μίας γυναίκας προκάλεσαν πανικό σε πλήρωμα και επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα αεροπλάνο για να ταξιδεύετε μαζί με τον… σκύλο ή τη γάτα σας

Η επιβάτης ούρλιαζε από τον πόνο καθώς είχε δεχθεί τσίμπημα από σκορπιό, ο οποίος άγνωστο πώς βρέθηκε στο αεροπλάνο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο πλήρωμα, το οποίο κινητοποιήθηκε και οργάνωσε την άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας στη γυναίκα. Συγκεκριμένα επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου του αεροδρομίου στη Βομβάη ώστε να υπάρχει γιατρός σε ετοιμότητα.

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος στη Βομβάη, η γυναίκα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό που τη συνόδευσε στο νοσοκομείο.

«Η ιατρική ομάδα στο αεροδρόμιο της Βομβάης. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αργότερα πήρε εξιτήριο. Πάει καλά», ανέφεραν πηγές στον ιστότοπο timesofindia.gr.

Η Air India σε ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Υπήρξε ένα ασυνήθιστο και ατυχές περιστατικό, στο οποίο ένας σκορπιός τσίμπησε μια επιβάτιδα της πτήσης μας «AI 630» στις 23 Απριλίου του 2023. Μετά την προσγείωση, τη γυναίκα ανέλαβε γιατρός του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, η επιβάτις διακομίστηκε σε νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα, έλαβε εξιτήριο. Λυπούμαστε ειλικρινά για την αγωνία και την ταλαιπωρία που υπέστη»

Το τεχνικό προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας ξεκίνησε επιθεώρηση του αεροσκάφους και εντόπισε τον σκορπιό. Αφού έγινε η απαιτούμενη απολύμανση, το Airbus ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις.

Τα φίδια, οι αρουραίοι και τα πουλιά

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πτήση στην Ινδία διαταράσσεται από κάποιο ερπετό, έντομο, τρωκτικό ή ακόμα και πτηνό. Συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο ένα φίδι είχε βρεθεί στον χώρο των αποσκευών μίας πτήσης από την Καλκούτα στο Ντουμπάι. Το φίδι είχε εντοπιστεί σε εμπόρευμα που μετέφερε 1.910 κιλά με φύλλα κάρι.

Οι αρουραίοι από την άλλη είναι κάτι σύνηθες να εντοπίζονται καθώς τα τρωκτικά μπορούν να κόψουν τα ηλεκτρικά καλώδια που βοηθούν στην προσγείωση του αεροσκάφους και γι’ αυτό πραγματοποιούνται απολυμάνσεις πριν τις πτήσεις.

Όμως είχε εντοπιστεί και πουλί. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν τον περασμένο Ιούλιο την ώρα που ένας τεχνικός έκανε έλεγχο και το πλήρωμα ανέμενε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο εντόπισε ένα μικρό πουλί στο πιλοτήριο και προσπάθησε να το πιάσει προκειμένου να το απομακρύνει.

Ωστόσο έκανε το πουλί να φοβηθεί και ανάγκασε τον μηχανικό να ανοίξει το παράθυρο του θαλάμου προκειμένου να φύγει. Μετά από 10 λεπτά επέστρεψε και δεν είδε πουθενά το πουλί, υπέθεσε ότι είχε φύγει και έτσι δόθηκε άδεια στο αεροσκάφος να πετάξει για Ινδία.