Τρομακτική άνοδος της ανεργίας στην Ισπανία

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 6 Μαΐου 2020 - 07:51
  • Comments Off

Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε ξανά τον Απρίλιο, ωθώντας τον αριθμό των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα επιδόματα ανεργίας, στο ρεκόρ των 5,2 εκατομμυρίων, καθώς ένα από τα πιο αυστηρά lockdowns παγκοσμίως που επέβαλε η κυβέρνηση, έφεραν την οικονομία σε στάση.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ισπανία που εγγράφονται ως άνεργοι, αυξήθηκε κατά 7,97% τον Απρίλιο έναντι του προηγουμένου μήνα ή κατά 282.891 ανθρώπους, αφήνοντας 3,8 εκατ. ανθρώπους εκτός εργασίας.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων είχε αυξηθεί τον Μάρτιο κατά 9,31%.

Το κόστος των καταβλητέων επιδομάτων σε 5,2 εκατ. ανθρώπους, που λαμβάνουν ολόκληρο ή μερικό επίπεδα ανεργίας τον Απρίλιο, εκτινάχθηκε 207% έναντι του προηγουμένου έτους, στα 4,5 δισ. ευρώ.

Συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν λάβει ιατρική άδεια, περίπου 7 εκατ. άνθρωποι εξαρτώνται από το κράτος, περίπου το 30% του εργατικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στείλει η ΙΣπανία στις Βρυξέλλες με τις οικονομικές εκτιμήσεις για το 2020.

Ο αριθμός των ανέργων ανθρώπων, στα 3,8 εκατομμύρια, είναι πολύ πιο μακριά από τον αριθμό-ρεκόρ των 5 εκατ. που έφτασε το 2013 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!