Τρένο στην Ινδία έπεσε πάνω σε αγέλη ελεφάντων και σκότωσε πέντε (φωτο)

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί εγκαίρως τα σήματα ορισμένων κατοίκων της περιοχής που προσπάθησαν να τον προειδοποιήσουν πως από τις γραμμές περνά μια αγέλη από ελέφαντες. Από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία τέσσερις ελέφαντες και ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, αλλά όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Το τμήμα Άγριας Ζωής της κυβέρνησης έχει εκδώσει επανειλημμένα προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς των τρένων να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες καθώς πολύ συχνά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές ελέφαντες.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, μόνο στην Ορίσα, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 300 ελέφαντες. Εκτός από τις συγκρούσεις με τρένο, πολλοί θάνατοι οφείλονται επίσης σε κατά λάθος ηλεκτροπληξία, στη λαθροθηρία αλλά και σε δηλητηρίαση από χωρικούς που προσπαθούν να προστατέψουν τις σοδειές τους. Πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση των θανάτων των ελεφάντων. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως ζουν στην Ινδία περίπου 26.000 ελέφαντες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΕΝΟ, ΙΝΔΙΑ, ΑΓΕΛΗ, ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]