Τραμπ: Έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την επανεκλογή του

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συγκέντρωσαν περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια σε δωρεές μόνον τον μήνα Ιανουάριο, όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

«Το επονείδιστο ψεύδος της παραπομπής και το χάος που επικράτησε στις προκριματικές εκλογές (σ.σ. των Δημοκρατικών στην Αϊόβα) το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση για την επανεκλογή του Τραμπ», δήλωσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπραντ Πράσκεϊλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, 60,6 εκατ. δολάρια μπήκαν στα ταμεία της τον περασμένο μήνα και πλέον διαθέτουν ένα συνολικό ποσόν που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

Συγκριτικά, ο βασικός υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός του, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, συγκέντρωσε μόλις 25 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο, που ήταν και ο πιο προσοδοφόρος μήνας της οικονομικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Open Secrets, η επιτροπή επανεκλογής του Τραμπ και οι ανεξάρτητες επιτροπές στήριξής του είχαν συγκεντρώσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 232,09 εκατ. δολάρια, βάσει των στοιχείων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών (FEC). Στο ίδιο διάστημα τα διαθέσιμα του Σάντερς ήταν μόλις 108 εκατ. δολάρια.

Οι μόνοι πιθανοί διεκδικητές της προεδρίας από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, που βρίσκονται κοντά στα επίπεδα του Τραμπ, είναι μόνον οι πολυεκατομμυριούχοι Μάικλ Μπλούμπεργκ και Τομ Στέγιερ, οι οποίοι διοχετεύουν στην εκστρατεία τους ίδια κεφάλαια. Η επιτροπή του Στέγιερ διαθέτει 205,38 εκατ. δολάρια, χωρίς έξωθεν δωρεές, ενώ αντίστοιχα αυτή του Μπλούμπεργκ έχει στα ταμεία της 200,36 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα. Αντίστοιχα, ο επίσης διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο διέθετε μόλις 59,55 εκατ. δολάρια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ, 200 ΕΚΑΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!