Τραγική ειρωνεία; Εκτός από τον κορωνοϊό, υπάρχει και Αγία Κορώνα

Ευρέως γνωστό έγινε το εκκλησάκι της Αγίας Κορώνας που βρίσκεται στη κωμόπολη Arget, 35 χιλιομ. ανατολικά του Μονάχου, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊόύ.

Σύμφωνα με το αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Αγία Κορώνα ή Στεφανίδα όπως μεταφράζεται το όνομά της και αναφέρεται στο Ορθόδοξο Συναξάριο, έζησε στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ.

Ήταν γυναίκα ενός στρατιωτικού στην Ιταλία το 160, όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος, ο οποίος πέθανε πολύ νωρίς αφήνοντάς την χήρα.

Σύμφωνα με τις γραφές, είχε παραστεί στο μαρτύριο του Αγίου Βίκτωρα, τον οποίο προέτρεπε και ενεθάρρυνε να υποστεί με θάρρος το μαρτύριο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τους ειδωλολάτρες, τη συνέλαβαν και την οδήγησαν στον ηγεμόνα και αφού εκεί ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό, της έδεσαν τα χέρια στις κορυφές δύο δέντρων (φοινίκων) που με τη βία λύγισαν. Ακολούθως άφησαν ελεύθερες τις κορυφές των δέντρων που επανήλθαν στην αρχή τους θέση τους, προκαλώντας της με αυτό τον τρόπο φρικιαστικό θάνατο.

Η μνήμης της γιορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία στις 11 Νοεμβρίου, ενώ οι ρωμαιοκαθολικοί την τιμούν στις 14 Μαΐου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΑΓΙΑ ΚΟΡΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!