Τούρκος ΥΠΕΣ για Έβρο: Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας

Εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, οι γείτονες συνεχίζουν να προκαλούν με δηλώσεις και fake news για την κατάσταση στα σύνορα και στον Έβρο. Αυτή τη φορά την πολιτική των προκλήσεων συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είπε διάφορα ψευδή για τις Καστανιές.

«Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας. Εμείς ανταποδώσαμε δέκα φορές περισσότερα προς την Ελλάδα. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά», επισήμανε και υποστήριξε ψευδώς πως περισσότεροι από 150.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν σε ελληνικό έδαφος. «Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση». Πηγή: Sabah

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΒΡΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΣ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!