τουρκία-ο-ογάν-ανακοίνωσε-την-υποστήρ-1182975
ΚΟΣΜΟΣ | 22.05.2023 | 18:21

Τουρκία: Ο Ογάν ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ερντογάν

Ο Σινάν Ογάν, ο οποίος ήρθε τρίτος στις τουρκικές προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσε πως προσφέρει την υποστήριξή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία της χώρας, με τον πρώτο να έχει ήδη πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη στον πρώτο γύρο, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα.

Η υποστήριξη του ακροδεξιού Σινάν Ογάν, που συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων, αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στον Ερντογάν, που βαδίζει για την ανανέωση της 20ετούς θητείας του. «Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Ερντογάν εξασφάλισε το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος μιας ετερόκλητης συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, το 45% των ψήφων. Καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων, προκηρύχθηκε δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, στον οποίο οι δυο τους θα βρεθούν αντίπαλοι.