τουρκία-νίκη-ερντογάν-δείχνουν-οι-δημ-1185566
ΚΟΣΜΟΣ | 26.05.2023 | 23:32

Τουρκία: Νίκη Ερντογάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» νικητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, υπάρχει ανησυχία στους επενδυτές για την οικονομική πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε νέο ιστορικό χαμηλό ξεπερνώντας τα 20 δολάρια.

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, οικονομολόγοι και επενδυτές αναλύουν τη σοβαρή – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – πιθανότητα να επανεκλεγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τιμόνι της χώρας. Γι’ αυτό και είναι έκδηλη η ανησυχία τους, ότι θα συνεχίσει τις ανορθόδοξες πρακτικές του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του οικονομολόγου της εταιρείας DINAMIK INVESTMENT, Ενβέρ Ερκάν, τονίζει πως «εκτός από το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών, περισσότεροι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα πλήγματα για τη λίρα στο μέλλον, επειδή και οι δύο οικονομικές πολιτικές που η Λαϊκή Συμμαχία του κ. Ερντογάν ή η Εθνική Συμμαχία του κ. Κιλιντσντάρογλου θα εφαρμόσουν πολλές προκλήσεις στον μετασχηματισμό της οικονομίας».