Τουρκικό μπλόκο σε Facebook, Twitter – Στους 37 νεκρούς ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης

Στους 37 νεκρούς αυξάνεται ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα που σημειώθηκε στην καρδιά της Αγκυρας το απόγευμα της Κυριακής. Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων στα Αδανα, και ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την επίθεση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την ενέργεια σε κούρδους μαχητές. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, την επίθεση διεξήγαγε ένα ζευγάρι βομβιστών, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι δύο δράστες συνυπολογίζονται στα 37 θύματα.

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο όχημα, το οποίο εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείου. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Αν και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ούτε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση που να κατονομάζει το PKK ή άλλη κουρδική οργάνωση, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας δείχνουν προς την κατεύθυνση των κούρδων μαχητών.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για επίθεση με παγιδευμένο όχημα, που στοχοποίησε πολίτες. Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες για την επίθεση θα ολοκληρωθούν εντός της Δευτέρας.

Ήδη, στα Αδανα, η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Tην αποφασιστικότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία ενισχύουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε.

ΚΟΣΜΟΣ, SOCIAL MEDIA, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΒΟΜΒΕΣ


Αφήστε μια απάντηση