Τουρκία: Νίκη Ερντογάν με 52,4%-Χάνει όμως την πλειοψηφία στη Βουλή-Καταγγελίες αντιπολίτευσης

  • Απο stergios
  • 24 Ιουνίου 2018 - 21:50
  • Comments Off

Σε ενσωμάτωση σχεδόν του συνόλου των ψηφοδελτίων (99,72%) στις προεδρικές εκλογές ο Τ. Ερντογάν κερδίζει με 52,44%, έναντι 30,82% του Μ. Ιντζέ, ενώ τρίτος είναι ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σ. Ντερμιτάς με 8,21%.

Ωστόσο, στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει  42,32% και 291 έδρες και υπολείπεται κατά 10 για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή των 600 εδρών, η οποία, προφανώς, θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που λαμβάνει 11,21% και 49 εδρες. Σημαντική είναι η επιτυχία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών  (HDP), το οποίο εκτός από την τρίτη θέση του Σ. Ντερμιτάς στις προεδρικές εκλογές, σε πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέρνει να μπεί στο Κοινοβούλιο με 11,4% και 67 έδρες.  Από την άλλη πλευρά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει 22,8% και 146 έδρες, ενώ το εθνικιστικό  İyi Parti (Καλό Κόμμα) της Μεράλ Ακσενέρ μπαίνει οριακά στη Βουλή με 10,14% και 47 έδρες (σ.σ. στην Τουρκία το όριο για την είσοδο στη Βουλή είναι το 10%). 

(upd) 23.20

Σε ενσωμάτωση σχεδόν του συνόλου των ψηφοδελτίων (99,19%) στι προεδρικές εκλογές ο Τ. Ερντογάν κερδίζει με 52,55%, έναντι 30,81% του Μ. Ιντζέ, ενώ τρίτος είναι ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σ. Ντερμιτάς με 8,1%.

Ωστόσο, στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει  42,38% και 291 έδρες και υπολείπεται κατά 10 για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή των 600 εδρών.

 

(upd) 23.00

«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή», με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν πετύχαμε το στόχο μας», σαφής αναφορά στο γεγονός ότι το κόμμα του, το ΑΚP δεν κατάφερε στις βουλευτικές εκλογές να κατακτήσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

(upd) 22.45

Στο 52,66% φτάνει το ποσοστό του Τ. Ερντογάν έναντι 30,78% του Μ. Ιντζέ στο 98,36% της ενσωμάτωσης. Παράλληλα επιβεβαιώνεται στο 97,89% ότι το κόμμα του Τούρκου προέδρου μετά την είσοδο του φιλοκουρδικού κόμματος στη Βουλή, δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία με 292 στις 600 έδρες.

(upd) 22.10

Ωστόσο, το Anadolu αναφέρεται σε καταμέτρηση του 86,5% των ψήφων, ενώ η πλατφόρμα Free Elections βασίζεται στο 43,3% καταμετρημένων ψήφων, αναφέρει το live blog της εφημερίδας The Guardian

 

(upd) 21.50

Tην απόλυτη πλειοψηφία του 53,08% εξασφαλίζει ο Ταγίπ Ερντογάν έναντι 30,57% του βασικού του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζε με καταμετρημένο το 94,55% των ψήφων, εν μέσω, ωστόσο καταγγελιών του Ιντζέ για νοθεία, καθώς όπως υποστηρίζει το Ρεμπουπλκανικό Κόμμα στην πραγματικότητα η ενσωμάτωση βρίσκεται κάτω του 40% και αυτό που παρουσιάζει το κρατικό πρακτορείο Anadolou ως αποτέλεσμα στο 95% στην πραγματικότητα είναι οι κάλπες που έχουν ανοίξει και όχι αυτές που έχουν καταμετρηθεί. Μάλιστα, ο Μ. Ιντζέ καλεί τους οπαδούς του να μην χάνουν την ελπίδα τους καθώς με την κανονική αναμέτρηση θα οδηγηθούμε σε β΄γύρο και γι΄αυτό τους ζητά να παραμείνουν στα εκλογικά κέντρα ώστε να γίνει κανονική καταμέτρηση.

Παράλληλα ο Ερντογάν, μετά την επιβεβαίωση εισόδου στη Βουλή του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που ξεπερνά το όριο του 10% (10,77%), δεν κερδίζει την πλειοψηφία στην Βουλή των 600 εδρών καθώς φτάνει μόλις το 42,9%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να έχει τον έλεγχο και της Βουλής που χρειάζεται παρά τις αυξημένες εξουσίες που του δίνει το νέο Σύνταγμα, πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες.

Πάντως, με την διαφαινόμενη νίκη του ο Τούρκος πρόεδρος θα αναλάβει ριζικά ενισχυμένη προεδρία, η οποία αποκτά πλέον ευρύτατες αρμοδιότητες και απορροφά τις εκτελεστικές εξουσίες της υπό κατάργηση πρωθυπουργίας. Η θητεία του νέου προέδρου θα διαρκέσει έως το 2023 ενώ ο Τ.Ερντογάν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια ακόμα πενταετία.

 

(upd) 21.28

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 91,3% των καταμετρημένων ψήφων

 

Δείτε live από την ΕΡΤ

(upd) 21.20

Ο νέος εκλογικός χάρτης της Τουρκίας όπως διαμορφώνεται από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στο 90,5% της ενσωμάτωσης δείχνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κυριαρχεί το εσωτερικό της χώρας αλλά ο υποψήφιος του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ στα παράλια και την Κωνσταντινόπολη.

 

(upd) 21.02

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 85,15% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 20.50

Το πρώτο συγχαρητήριο τηλεφώνημα για τη διαφαινόμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές δέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το CNNTurk ο ηγέτης του ακροδεξιού MHP και σύμμαχος του Τούρκου Προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα.

Αμφισβητεί η αντιπολίτευση

Να σημειωθεί μια πλατφόρμα της αντιπολίτευσης, η οποία διεξήγαγε μια δική της καταμέτρηση βασιζόμενη σε αποτελέσματα που συγκέντρωσαν οι παρατηρητές της στα εκλογικά τμήματα, έδινε λίγο νωρίτερα στον Ερντογάν ποσοστό μόνο 43,5% και στον Ιντζέ 33,9%. Τα ποσοστά αυτά προέκυπταν από την καταμέτρηση του 12% των ψήφων.

(upd) 20.45

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξασφάλισε το 10,02% των ψήφων μετά την καταμέτρση του 69% και την είσοδό του στο νέο τουρκικό κοινοβούλιο.

(upd) 20.26

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 70.54% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 20.23

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε τα κρατικά ΜΜΕ για την κάλυψη των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών λέγοντας ότι αποπειρώνται να χειραγωγήσουν την αντίληψη του κόσμου για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν εξασφαλίζει το 58,00% των ψήφων των προεδρικών εκλογών μετά την καταμέτρηση του 30,21% των ψήφων.

Ο εκπρόσωπος του CHP, Μπουλέντ Τεζκάν δήλωσε ότι η υποστήριξη προς τον Ερντογάν βρίσκεται κάτω από το 50% συν μία ψήφο που χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο.

(upd) 20.03

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 60,44% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 19.52

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 55,25% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 19.40

Νέο βίντεο που προστίθεται στις καταγγελίες για νοθεία δίνει στη δημοσιότητα το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας Sendika.Org.

(upd) 19.30

Το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%

(upd) 19.17

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 36,31% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 19.09

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 32,23% των καταμετρημένων ψήφων

(upd) 18.51

Tα επίσημα αποτελέσματα από το Haber Turk στο 24.49% των καταμετρημένων ψήφων:

(upd) 18.46

Νεότερα, επίσημα αυτή τη φορά, αποτελέσματα που μετέδωσε ο Σκάι στο 18,61% των ψήφων δίνουν: Ερντογάν: 60%, Ιντζέ: 26%.

 

(upd) Ώρα 18.00

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 52,56%, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 10% των εκλογικών τμημάτων, κυρίως όμως από την επαρχία, ενώ τα ποσοστά του βασικού του αντιπάλου Μουχαρέμ Ιντζέ κυμαίνονται κοντά στο 26%

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανατραπεί όταν ενσωματωθεί η καταμέτρηση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως,  την Άγκυρα την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

 

(upd) Ώρα 17.45

Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί κατά την εκλογική διαδικασία στην Τουρκία. 

 

(upd) Ώρα 17.20

Στις 5 μμ τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Καθώς στην γειτονική χώρα δεν πραγμαατοποιούνται exit polls, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ: Νωρίτερα, γύρω στις 7 για τις προεδρικές εκλογές και αρχότερα, γύρω στις 11 για τις βουλευτικές.

 (upd) Ώρα 14.50

Σάλος στην Τουρκία με δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ANF News, να κάνει λόγο για επίθεση με μαχαίρι σε υποστηρικτή του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP στην περιοχή Suruc στην Ούρφα από συγγενείς υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επίθεση έγινε από συγγενείς του βουλευτή του AKP, Ιμπραϊμ Χαλίλ Γιλντίζ στον υποστηρικτή του HDP, ενώ καταγγέλλονται και επιθέσεις από τον ίδιο τον υποψήφιο και τους σωματοφύλακες του σε τρία σχολεία της περιοχής, όπου υπάρχουν κάλπες για να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους.

Ώρα 13.30

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα… παρελκόμενα στις τουρκικές εκλογές. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι απομάκρυναν με τη βία παρατηρητές από τα εκλογικά κέντρα της Σανλιούρφα ενώ νωρίτερα διέρρευσαν πληροφορίες για βουλευτή του ΑΚP που φέρεται να έριξε πολλά ψηφοδέλτια στην κάλπη.

Ο Μεχμέτ Αλί Τσελεμπί, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καταγγέλλει ότι πριν από λίγη ώρα περίπου 30 παρατηρητές που επιτηρούν την εκλογική διαδικασία απομακρύνθηκαν με τη βία από εκλογικά κέντρα της περιφέρειας Σανλιούρφα.

Νωρίτερα σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου διακρίνεται ο βουλευτής του ΑΚP Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, να κρατά πολλά ψηφοδέλτια, τα οποία όπως κατήγγειλαν μάρτυρες έριξε στην κάλπη του εκλογικού κέντρου στο λύκειο Suruc Gap της Σανλιούφα. Το στιγμιότυπο κατέγραψε με το κινητό του παρατηρητής στο εκλογικό κέντρο.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο βίντεο από την πόλη Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας δείχνει την εκλογική επιτροπή να ενημερώνει τον πρόεδρο της επιτροπής ότι με το άνοιγμα της κάλπης για να ψηφίσουν οι πολίτες, υπήρχε είδη ένα πακέτο με ψηφοδέλτια στο εσωτερικό της.

Δείτε τα βίντεο σε ανάρτηση της aftodioikisi.gr ΕΔΩ

Στο μεταξύ, την ελπίδα τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία να συμβάλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης της γείτονος Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ψηφοφορία συνεχίζεται ειρηνικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου ψήφισε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, ο Αμπντουλχάμιτ Γκιουλ ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα στις εκλογές. Όλοι ψηφίζουν ειρηνικά» δήλωσε ο Γκιουλ.

Οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες για τις διπλές εκλογές (βουλευτικές/προεδρικές) έως τις 5 το απόγευμα.

Ψήφισε ο Ερντογάν

Ο Ταγιπ Ερντογάν ψήφισε στις 13:30, όπως πάντα σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, με την σύζυγό του Εμινέ. Στην κάλπη τον περίμενε και η κόρη του με τον γαμπρό του και Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Άλμπαϊρακ που είχαν ψηφίσει νωρίτερα. Ο Ερντογάν είπε ότι ενημερώθηκε πως η μεχρι στιγμής συμμετοχή είναι υψηλή, όπως και στις τελευταίες εκλογές, κάτι που, όπως είπε, δείχνει δημοκρατική ωριμότητα, “Με αυτές τις εκλογές περνάμε στο προεδρικό σύστημα που θα μας ανεβάσει σε νέο επίπεδο πολιτισμού και θα ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια”, πρόσθεσε.

(upd) Ώρα 12:o0

Στις 12:00 το μεσημέρι έφτασε στην κάλπη που επρόκειτο να ψηφίσει στην Άγκυρα ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί κι αφού ψήφισε έκανε μια σύντομη δήλωση, λέγοντας ότι η Τουρκία έπειτα από αυτές τις εκλογές θα εισέλθει σε νέα περίοδο και πρόσθεσε ότι θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από τα γραφεία του κόμματός του.

(upd) Ώρα 11:10

Στις 11:10 το πρωί ψήφισε στην Άγκυρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μαζί με την σύζυγό του Σελβι.

Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι μετά έναν κουραστικό μαραθώνιο σήμερα είμαστε στην κάλπη και συνέχισε:

«Δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα αλλά έχουμε κάποια παράπονα σε κάποιες κάλπες. Από εδώ κάνω έκκληση στους κρατικούς λειτουργούς. Δεν είστε υπάλληλοι κανενός κόμματος αλλά του κράτους. Σας προειδοποιώ να κάνετε το καθήκον σας χωρίς να δέχεστε πιέσεις για να μην υπάρξουν σκιές στις εκλογές και στην δημοκρατία μας.»

Ώρα 11:00

Στις 11:00 το πρωί έφτασε σε κάλπη στην Σμύρνη που βρίσκεται σε σχολή που φέρει το όνομα της μητέρας του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος ψήφισε και έκανε μια σύντομη περιήγηση στην σχολή. Ο κ. Γιλντιρίμ αποχωρώντας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έκανε το καυθκον του ως πολίτης και πρόσθεσε:

«Σήμερα εκλεγουμε πρόεδρο και βουλευτές με το νέο σύστημα. Εύχομαι να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εκλογές διεξάγονται σε γιορτινό δημοκρατικο κλίμα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε την είδηση απελευθέρωσης τριών μηχανικών τουρκικής κατασκευαστικης εταιρίας που είχαν απαχθεί στη Λιβύη.

Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στην Σμύρνη, ενώ όπως κάθε φορά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ψηφίσουν στην Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος ενώ ο υποψήφιος του κουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θα ψηφίσει στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου κρατείται.

Ώρα 09:15

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας. Η προσέλευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις ξεκίνησε νωρίς από αυτούς που επέλεξαν να πάνε πρωί για να αποφύγουν ουρές που σχηματίζονται προς το μεσημέρι.

Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στην Σμύρνη, ενώ όπως κάθε φορά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ψηφίσουν στην Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ πρόκειται να ψηφίσει στην Γιάλοβα από όπου κατάγεται. Ο υποψήφιος του κουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θα ψηφίσει στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου κρατείται.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την χώρα. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες θα τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη την Τουρκία συνολικά πάνω από 530.000 στελέχη της ασφάλειας θα τηρούν την τάξη.

Για πρώτη φορά σε αυτές της εκλογές στελεχώθηκαν μονάδες με φορητές κάλπες που θα πάνε στις κατοικίες ατόμων με ειδικές ανάγκες για να ασκήσουν με ευκολία το δικαίωμα τους ως ψηφοφόροι.

 

Δείτε ακόμη:

Ο Ιντζέ αναγνώρισε τη νίκη Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ, ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, ΣΕΛΑΧΑΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!