τον-υποχρεωτικό-εμβολιασμό-των-νέων-μ-323619
ΚΟΣΜΟΣ | 16.09.2021 | 08:49

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των νέων μεταναστών ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Τον εμβολιασμό των νέων μεταναστών κατά του κορωνοϊού θα απαιτούν οι ΗΠΑ  στο πλαίσιο της συνηθισμένης ιατρικής εξέτασής τους, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS).

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλουν αίτηση για να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση μετανάστευσης «για να δείξουν ότι είναι απαλλαγμένοι από οποιεσδήποτε συνθήκες που θα τους καθιστούσαν απαράδεκτους για λόγους υγείας», σύμφωνα με το USCIS.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν ήδη ένα σωρό άλλα εμβόλια για αιτούντες μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένης της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας, της γρίπης και του τετάνου.

Η απαίτηση εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ακολουθεί ενημερωμένες οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανέφερε το USCIS. Εξαιρέσεις από την απαίτηση θα επιτρέπονται για ιατρικές καταστάσεις, εάν υπάρχει έλλειψη εφοδιασμού εμβολίου ή εάν το εμβόλιο «δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία» του αιτούντα μετανάστη, ανέφερε το USCIS. Εξαιρέσεις θρησκευτικών ή «ηθικών πεποιθήσεων» ενδέχεται να ζητηθούν κατά περίπτωση.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα σαρωτικό σύνολο εντολών εμβολιασμού, απαιτώντας από τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να ανοσοποιηθούν έναντι του κορωνοϊού και διατάσσοντας επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να εμβολιαστούν ή να υπόκεινται εβδομαδιαίες εξετάσεις.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πάσχιζε να αυξήσει τους εμβολιασμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά από μια μικρή αύξηση τον Αύγουστο. Πάνω από το 63% των Αμερικανών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, με το 54% του πληθυσμού της χώρας να είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η «Washington Post».